2 Guns (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En DEA-agent och en hemlig underrättelseofficer har blivit tillfrågade att utreda varandra när de inser att de båda blivit lurade av maffian – organisationen som de två männen tror de har stulit pengar ifrån.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: 2 GUNS

Ett pengajobb helt enkelt
Två stora stjärnor i en högst lättförglömlig actionstänkare som inte tillför genren någonting nytt. Man ska verkligen gilla Denzel Washington och/eller Mark Wahlberg för att "2 Guns" ska vara värd att jubla över.

"2 Guns" ger först intrycket av att vara en rapp och underhållande flirt med Steven Soderbergh-thrillers som "Out of Sight" eller "Ocean's"-trilogin. Snygg dialog, ett elegant tidshopp, välpolerad yta.

Den känslan går över ganska snabbt. Vore det inte för kemin mellan Mark Wahlberg och Denzel Washington i huvudrollerna så skulle denna ytterst ordinära pang pang-historia, regisserad av isländske Baltasar Kormákur, antagligen bli olidligt anonym.

Om till exempel Vince Vaughn och Owen Wilson istället hade spelat radarparet, så som det var tänkt från början, hade den nog blivit rätt och slätt olidlig. Det är en fruktansvärd tanke.

Denzel får här finna sig i att spela andra fiolen medan Mark Wahlberg med sin energiske och skjutglada karaktär återigen visar att kan vara rolig. Tillsammans ska de två navigera sig igenom en större väpnad konflikt mellan olika typer av skurkfraktioner, samt DEA. I potten ligger en massa pengar. Alla blåser alla och vem kan man egentligen lita på? Ja, det är helt ointressant, även om Washington och Wahlberg i några scener slänger käft på ett underhållande sätt. Även Bill Paxton får ta ut svängarna som en inskränkt och kallblodig Texas-sheriff.

Jag är obekant med det seriealbum som är förlaga till "2 Guns" och det är alltså i teorin fullt möjligt, även om det också är tvivelaktigt, att filmupplevelsen blir rikare för den som har läst. Filmen är en rakt igenom anonym actionstänkare vars rollista och budget är det enda som garanterar den en biorelease. Den ger också alldeles för tidigt - ja, redan i marknadsföringen - bort det faktum att Washington och Wahlbergs karaktärer bägge jobbar under täckmantel, ett tema som hade tjänat åtskilligt på ytterligare förvecklingar och mer spänning. När formaliteterna är avklarade återstår det egentligen bara att skjuta och springa för hjältarna.

Denzel bär en guldtandsprotes när han är undercover som gangster, men gör i övrigt en av sina många standardiserade Denzel Washington-gubbar, en sådan där lägstanivån fortfarande är mycket hög trots att utmaningen med största säkerhet är ringa.

Ett pengajobb, helt enkelt.

Det ordet kan också sammanfatta hela "2 Guns".

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
marleey
Hyfsad action film som roar för stunden. Storyn är intressant till att börja med, men tyvärr lyckas man inte hålla spänningen uppe hela vägen. Det det blir lite för många twister och innehåller alldeles för många korkade saker, speciellt emot slutet. Denzel Washington går på halvfart och Mark Wahlberg är minst sagt sådär, även fast deras samspel fungerar bra. Båda deras karaktärer är dock alldeles för ointressanta. Gillar dock Bill Pullman i rollen som skurk. 

Tempot är högt och dialogen är rapp. Men det blir aldrig riktigt roligt, som det är tänkt, när Marky Mark och Denzel slänger käft, istället känns det mest krystat. 2 Guns blir tyvärr halvdan både som action och komedi.
suslinY
Det var en ganska bra film, men ingen jag skulle vilja kolla på igen
Visa fler (15)

Veckans populära filmer

Visa fler