Mark Wahlberg

Skådespelare 05 Juni 1971 Dorchester, Massachusetts, USA

Biografi

Mark Robert Michael Wahlberg är en amerikansk skådespelare, producent och musiker, född 5 juni 1971 i Dorchester, Boston Massachusetts. Wahlberg är av svenskt, fransk-kanadensiskt och irländskt ursprung. Hans far var halvsvensk.

Wahlberg var en av ursprungsmedlemmarna i gruppen New Kids on the Block men hoppade av efter kort tid. Han bildade gruppen Marky Mark & the Funky Bunch som hade en hit med låten "Good Vibrations" 1991. Wahlberg och Prince Ital Joe fick även en megahit med låten "Life in the Streets" 1994 som sålde guld. Han är yngst av nio barn och bror till skådespelarna Donnie och Robert Wahlberg.

Wahlberg har medverkat och spelat huvudroll i ett flertal storfilmer, gjort reklam för Calvin Klein-underkläder, vilket man kan se spår av i musikvideon till Good Vibrations. Han är exekutiv producent för TV-serien Entourage, och har även medverkat i den som skådespelare.

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
18949-0
Alltid gillat han och han är ju en grym skådespelare men han har blivit lite tråkig på sistone tycker jag, Det känns som om han bara gör filmer som Broken City  nuförtiden.
JVF
Lite oväntat att du inte gillar honom, då han tillsammans med Statham är två av de skådespelare jag har absolut svårast för :)
Wugllabang
@Psychopatrik Inga good vibrations här alltså :( 

Nej Marky Mark kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

http://www.youtube.com/watch?v=mGICutL_4os
Visa fler (18)