Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2020 | 12:00

Missa inte: De 9 mest efterlängtade tv-premiärerna i februari

"Better Call Saul", "Outlander" och sista säsongen av "Homeland" är bara några av premiärerna i februari. Vilka serier har du sett fram emot mest?
Februari är här, vilket innebär att alla distrubutörer äntligen vaknar upp efter att ha haft ledigt över jul och nyår. Vi har en så packad tv-månad framför oss att jag har varit tvungen välja bort serier som för en månad sedan hade tagit en självklar plats på listan.
 
Under februari släpps exempelvis de svenska serierna "Tunn is" (C More) och "Tsunami" (SVT Play), HBO Nordic släpper de andra säsongerna av "Kidding" och "My Brilliant Friend" samt den första säsongen av nya knarkdramat "Zero Zero Zero" medan Netflix släpper "I Am Not Okay with This" från producenterna bakom "Stranger Things" och "The End of the F***ing World". I USA släpps dessutom "Briarpatch" från skaparen av "Mr. Robot" och "Homecoming" (oklart när det får svensk premiär dock).
 
Här nedan hittar du de 9 tv-serier som jag är mest peppad över att få ta del av under månaden. Vilka har du längtat efter mest?
 

"McMillions" - 4 februari (HBO Nordic)

 
 
Om du gillar true crime-serier som "Making a Murderer", "The Jinx" och "The Keepers" men känner dig lite trött på just mordmysterier, kommer "McMillions" om det stora McDonalds-bedrägeriet troligtvis bli din nya favorit.
 

"Locke & Key" - 7 februari (Netflix)

 
 
Efter att ha varit under produktion på ett eller annat sätt under de senaste tio årens tid, har det hyllade seriealbumet om magiska nycklar, mysterier och demoner äntligen blivit en påkostad Netflix-serie.
 

"Homeland" - 10 februari (Showtime/SVT Play)

 
 
Den sista säsongen av "Homeland" har varit under produktion ett år extra, för att säkerställa att man avslutar den spännande berättelsen om Carrie Mathison på bästa möjliga sätt.
 

"Narcos: Mexico" - 13 februari (Netflix)

 
 
Handskarna åker av när DEA och CIA gör allt för att hämnas sin amerikanska kollega, som mördades av drogkartellerna i slutet av den första säsongen.
 

"Outlander" - 17 februari (Starz/Viaplay)

 
 
Det omåttligt populära tidsresedramat "Outlander" är tillbaka med sin femte säsong, nya avsnitt släpps en dag efter den amerikanska premiären hos svenska Viaplay.
 

"Hunters" - 21 februari (Amazon Prime)

 
 
Al Pacino jagar nazister i den nya originalserien från Amazon Prime, med Jordan Peele ombord som exekutiv producent. Förra sommaren överraskade streamingtjänsten med den enormt hyllade första säsongen av "The Boys" - frågan är om årets nya succé släpps redan i februari?
 

"Better Call Saul" - 24 februari (AMC/Netflix)

 
 
Den näst sista säsongen av "Better Call Saul" börjar sakta men säkert hinna ikapp händelserna i originalserien "Breaking Bad". Spinoffen har av många som har följt den sedan starten nu till och med börjat hyllas som en av de bästa tv-serierna någonsin, frågan är om de nya avsnitten kan leva upp till förhoppningarna?
 

"The Walking Dead" - 24 februari (AMC/Dplay)

 
 
En av 2010-talets största tv-serier gör sig redo att släppa lös nästa stora krig i zombieapokalypsen, den andra halvan av seriens tionde säsong ser ut att kunna höja kvaliteten till de forna glansdagarna.
 

"Altered Carbon" - 27 februari (Netflix)

 
 
Joel Kinnaman må vara ute ur leken och har ersatts av Anthony Mackie, men hans karaktär är fortfarande kvar när vi nu får ta del av fortsättningen av Netflix blodiga sci-fi-serie - som utspelar sig i en framtid där människor kan flytta sina sinnen från kropp till kropp.
 

Läs också: En första titt på nya "Better Call Saul"-säsongen - premiär i februari

 
Vilka tv-serier med premiär i februari har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2020 12:00 |