Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 november 2019 | 17:35

En första titt på nya "Better Call Saul"-säsongen - premiär i februari

Efter 16 månaders väntan kommer den femte säsongen av "Better Call Saul" att äntligen släppas, i slutet av februari nästa år.
AMC har avslöjat sina planer för den kommande säsongen av "Better Call Saul", den hyllade prequelserien till den ännu mer hyllade serien "Breaking Bad".
 
Tidigare under hösten släppte Netflix långfilmen "El Camino: A Breaking Bad Movie" som gav oss en officiell fortsättning på originalseriens slut. Men i februari är det alltså dags att återvända till berättelsen om hur den godhjärtade advokaten Jimmy McGill (Bob Odenkirk) blev den "Saul Goodman" vi känner igen från "Breaking Bad".
 
 
I en första teaser (ovan) från den nya säsongen så verkar den femte säsongen av "Better Call Saul" bli den första när vi verkligen kommer att ta steget över till Saul Goodman-versionen av Jimmy McGill.
 
I de första bilderna från serien (nedan) så verkar vi också kunna förvänta oss en lika visuellt slående säsong som tidigare, vilket förhoppningsvis kommer att väga upp den långa väntan på 16 månader sedan den förra säsongens slut.
 
 
Den femte säsongen får amerikansk premiär den 23 februari och sänder ett ytterligare avsnitt redan dagen efter, totalt kommer den femte säsongen att bestå av 10 avsnitt. Här i Sverige visas "Better Call Saul" på Netflix och de nya avsnitten lär dyka upp på streamingtjänsten dagen efter de visats i USA.
 
Det återstår även att se huruvida den femte säsongen (vilket är samma antal säsonger "Breaking Bad" fick) kan tänkas bli seriens sista. Med tanke på att det är en prequelserie som börjar röra sig allt närmare händelserna i originalserien så är det samma spekulationer inför varje ny säsong.
 
Är du peppad på att få ta del av den nya säsongen av "Better Call Saul"? Tror du att det blir seriens sista? Kommentera gärna nedan!
| 21 november 2019 17:35 |