Film

Skribent

Scott Ginyard

1 juli 2014 | 19:00

Trailertisdag: Transylvaniens undergång

MovieZine tar en titt på veckans heta trailersläpp, från "Dracula Untold" till "Fury" och mer därtill.
Deprimerade tvillingar, kärleksfull zombie, tråkig Dracula och en stridsvagnstokig Brad Pitt är vad veckans senaste trailers har att erbjuda i en tät kamp om vilken film som vinner oktobermånad. 

The Skeleton Twins”Saturday Night Live”-veteranerna Kristen Wiig och Bill Hader spelar tvillingar som båda ser sina liv som meningslösa. Efter att ha levt långt ifrån varandra under många år tvingar en oväntad återförening de att reflektera över sina liv och samtidigt återuppbygga relationen som syskon. 

”The Skeleton Twins” bjuder på en enkel och mild trailer som balanserar mellan allvar och humor. Det sistnämnda är något som Hader och Wiig bemästrar till fullo. Det ska därför bli intressant att se hur det mer allvarliga och vardagliga kommer skötas. 

Filmen ser ut att kunna vara en värmande och mysig liten film som kommer klämma sig in i post-sommar schemat med en svensk premiär den 10:e oktober.

Life After BethZach (Dane DeHaan) är deprimerad efter att hans flickvän Beth (Aubrey Plaza) plötsligt och oväntat avled. Men allteftersom dagarna går börjar Zach misstänka att något inte står rätt till. Beths föräldrar låter honom inte komma nära deras hem för att sörja. När han en dag ser föräldrarna gömma en livs levande Beth för honom förstår han att han har levt i en lögn. Beth har återuppstått som en zombie. Det roliga är att varken Zach eller Beth vet om att hon är ett levande lik.

Det är svårt att inte jämföra ”Life After Beth” med förra årets zombieromantik ”Warm Bodies”. Trailern till årets zombie-romcom ser däremot ut att vara snäppet vassare. Mer humor och i mitt tycke intressantare skådespelare. Filmen ser ut att kunna blanda lättsam romantik med härlig humor på ett effektivt och underhållande vis utan att förlita sig allt för mycket på klyschor. Det ser dessutom ut att vara en frisk fläkt i zombiegenren som annars är extremt urvattnad och trött. 

Kommer Aubrey Plaza äta upp våra filmhjärtan? Svaret är oklart när vi får i Sverige men i Storbrittannien har filmen premiär i oktober. 

Dracula Untold


En av höstens storproduktioner som hoppas fånga biopublikens uppmärksamhet är ”Dracula Untold”. Ett påkostat fantasy-äventyr om hur Dracula kom att bli till. En typisk origin-story som om den visar sig vara framgångsrik troligen kommer resultera i ett flertal uppföljare. 

Trailern är en enda stor generisk smörja. Det känns som att filmen är uppbyggd av en kompott av små detaljer som man har sett i massor av andra filmer. Utan att kunna peka ut exakta filmer är déjà vu känslan påtaglig. 

Det är en tråkig och ointressant trailer som varken sticker ut eller bjuder på något visuellt tillfredsställande. Den är mörk, väldigt allvarlig och stel. Lika stel och tråkig som Luke Evans i mitt tycke ofta är på stora duken. 

Kommer Evans kunna bära hela Transylvanien på sina axlar? Svaret får vi den 10:e oktober när ”Dracula Untold” ska försöka slå sig fram efter en fullspäckad biosommar och samtidigt utmana nedanstående film. 

Fury


Den produktive David Ayer som 2012 släppte kritikerrosade (om jag får bestämma: fruktansvärda) ”End of Watch” och i början av 2014 action-tunga ”Sabotage” har i år imponerande nog ett till projekt. ”Fury” följer en sliten men bestämd stridsvagnsofficer (Brad Pitt) och hans team av ännu mer slitna och sårade soldater under de allierades intåg i Tyskland i slutet av Andra Världskriget.

Som kan man förvänta sig från en film om krig är trailern seriös och tung. Men det är en intressant trailer där fokus ligger på att introducera filmen som en ensemble-film men samtidigt får vi se lära oss mest om Brad Pitt och Logan Lerman. Det är förståeligt att Pitt får mycket fokus eftersom han är en av Hollywoods största. Också ur ett marknadsföringsmässigt sätt förståeligt att den kontroversiella rubriksmakaren Shia LaBeouf inte får särskilt mycket speltid i trailern. Men troligen kommer en till trailer för filmen att släppas innan premiär där de andra karaktärerna introduceras lite mer. 

”Fury” rullar in i svenska biografer den 24:e oktober och får se sig i en kamp med ”Dracula Untold”.
| 1 juli 2014 19:00 |