EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

7 september 2014 | 08:00

"Snabba Cash"-remake flyttar till London

Producenten: "Vi kommer medvetet att göra vissa val annorlunda än sist så att denna film inte bara blir en repetition av den svenska."
Svensk Filmindustri och det franska produktionsbolaget Studiocanal har inlett ett nytt samarbete, inom vilket bland annat en nyinspelning av Daniél Espinonas "Snabba Cash" ingår. 

MovieZine har tidigare skrivit om Warner Bros planer för en remake, men deras option gick ut och rättigheterna är tillbaks hos filmens svenska producent. Fredrik Wikström Nicastro berättar för MovieZine:

- Vi har ett väldigt starkt manus på gång som fått väldigt bra reaktioner från Studiocanal. Vi arbetar med två amerikanska manusförfattare och kommer hålla oss ganska nära den svenska filmen, men vi kommer låta JW ha en ännu mer central roll i handlingen än i den svenska filmen. 

I "Snabba Cash" från 2010 spelade Joel Kinnaman rollen som JW, en handelsstuderande som nästlade in sig på den kriminella banan. Men den nya versionen kommer skilja sig från originalet på flera punkter.

- JW kommer vara en amerikan som pluggar i London, där filmen nu kommer utspela sig. Vi kommer medvetet att göra vissa val annorlunda än sist så att denna film inte bara blir en repetition av den svenska. För mig är det lite av en dröm att få gå tillbaka till en film man gjort och få chans att försöka göra den ännu bättre, säger Fredrik Wikström Nicastro. 

Castingprocessen kommer att börja senare under hösten. Tidigare var Zac Efron intresserad av huvudrollen, men det är långt ifrån klart vem som ska spela JW nu. När MovieZine träffade Efron i våras svarade han:

- Vet du vad, det har hänt en hel del kring filmen. Vi vill verkligen att den ska bli av, men jag vet inte vad status är just nu. Om jag visste något mer så skulle jag berätta det.

Läs också:

| 7 september 2014 08:00 |