Film

Skribent

Viktor Jerner

18 juni 2017 | 21:00

Rykte: Supergirl och ikonisk skurk i "Man of Steel 2"

Spännande nya detaljer kring nästa Superman-film florerar på diverse forum.
Även om många hårda ord har sagts om Zack Snyders och Henry Cavills nya version av Superman så har jag personligen tyckt att den har varit mycket tillfredsställande. Jag har älskat karaktären sedan barnsben och tycker att porträtteringen i både "Man of Steel" och "Batman v Superman: Dawn of Justice" har tagit honom i den mest intressanta riktningen hittills. Jag längtar verkligen efter att få se Cavill återvända i "Justice League" i november, men allra mest är jag spänd på hur en "Man of Steel 2" skulle kunna tänkas se ut.
 
Än så länge är det en film som ligger lite i limbo, då den ännu inte har officiellt bekräftats av DC och Warner Brothers, samt därför inte har varken ett premiärdatum eller en regissör. Insider-källor rapporterade dock redan för ett år sedan att filmen är på gång, och det har bland annat snackats om att Matthew Vaughn är tilltänkt för jobbet (om han inte får "The Flash", vill säga). Hur som helst verkar den sannolikt vara under utveckling, vilket också betyder att möjliga skurkar och andra karaktärer bör ha kommit upp för diskussion och kanske till och med fastställts. 
 
Enligt nya rykten som florerar på bland annat 4Chan är det sistnämnda närmast sanningen, då en källa där hävdar att Supermans kusin Kara (även känd som Supergirl) kommer dyka upp i filmen och tampas med en av Supermans mest ikoniska fiender; Brainiac. 
 
Brainiac i spelet "Injustice 2". 
 
Den utomjordiska androiden Brainiac är med sin gränslösa intelligens en helt otroligt ball skurk som kan bemästra det mesta som har med Krypton att göra, vilket gör honom till ett livsfarligt hot mot Superman och Supergirl. Senast såg vi honom i det fantastiska spelet "Injustice 2" där han är huvudantagonisten men även från den animerade Superman-serien från 90-talet har jag riktigt ljuvliga minnen med karaktären. Med andra ord är jag väldigt nöjd om det här stämmer.
 
Angående Supergirl så bör det klargöras att det inte lär bli Melissa Benoist – som leder "Supergirl" – vi får se i rollen, då ledningen bakom DCEU tidigt klargjorde att tv- och film-världarna är helt separata. Oavsett vem det blir så ska det bli spännande att se DC och Warner Brothers fortsätta på spåret med starka kvinnliga karaktärer efter dundersuccén med "Wonder Woman".
 
Det ska också tilläggas att den här typen av rykten är totalt falska minst lika ofta som de stämmer, så allt detta bör givetvis tas med en massiv nypa salt. Ibland visar det sig stämma dock, och gällande de här ryktena håller jag verkligen tummarna för det.
 
Tyck till! Skulle du vilja se Brainiac och Supergirl sida vid sida med Superman i "Man of Steel 2"? 
| 18 juni 2017 21:00 |