RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

14 mars 2017 | 09:00

Matthew Vaughn kan regissera ”Man of Steel 2”

Från ”Kingsman” till Superman. Ryktet säger att Warner Bros har en klar favorit till regijobbet.
Det var längesedan vi hörde något nytt om en uppföljare till ”Man of Steel”. Film nummer två föll liksom i skuggan av DC:s mer ambitiösa superhjälteprojekt som ”Batman v Superman” och ”Justice League”.

Men det verkar som att en ”Man of Steel 2” fortfarande är på gång. Superman får återigen flyga solo... och kanske med lite hjälp av Matthew Vaughn. Collider hävdar att Warner Bros har Vaughn i åtanke som regissör.

Han är knappast främmande för superhjältar eller action, Vaughn står bakom några riktigt lyckade filmer som ”Kick-Ass”, ”X-Men: First Class” och ”Kingsman: The Secret Service”. I sommar kommer uppföljaren ”Kingsman: The Golden Circle”.


Matthew Vaughn instruerar Professor X på inspelningen av "X-Men: First Class".

Värt att notera är att han även var en av kandidaterna till att ta hand om första ”Man of Steel” (2013), innan jobbet gick till Zack Snyder. Redan 2010 träffade Vaughn studion för att ge sin pitch till en ny Superman-film. På den tiden sa han till MTV:

- Jag hoppas att de inte gör den för seriös. Den där allvarliga ”The Dark Knight”-stilen funkar inte på Superman. Superman handlar om färg och skoj, iallafall för mig. 

Kanske är det dags för en lättsammare "Man of Steel 2" om Matthew Vaughn får som han vill? 

Tidigare i veckan kunde vi också läsa att DC Films vill göra mörkare, barnförbjudna filmer i samma anda som "Logan".

Gillar ni Matthew Vaughns filmer? Kommentera nedan.
| 14 mars 2017 09:00 |