Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2017 | 16:00

DC Films vill också göra barnförbjudna filmer

Studion sneglar avundsjukt på Marvels framgångar med ”Deadpool” och ”Logan”, som båda fick R-rating.
Marvels action-rullar ”Deadpool” och ”Logan” har motbevisat en trist gammal tes; att superhjältefilmer måste göras tillgängliga för barn och tonåringar. Med en R-rating (17-årsgräns) och blod och svordomar har den äldre publiken tagit filmerna till sina hjärtan och gjort dem till biosuccéer.

Våldsamt roliga ”Deadpool” tjänade in 783 miljoner förra våren. Bioaktuella, råa ”Logan” har fått en oväntat stark premiärhelg, med intäkter på 254 miljoner dollar världen över.

Och det verkar bara vara början på en ny era med brutalare serietidningsfilm. Konkurrenterna hos Warner Bros och DC Films säger till The Wrap att de också kan tänka sig rullar med R-rating:

- Hundra procent ja. Med de rätta karaktärerna, säger en insider från studion.


"Logan" gav blodad tand.

Trots en genomgående mörk ton i DC:s filmer som ”Man of Steel”, ”Batman v Superman” och ”Suicide Squad” släpptes de på amerikansk bio som PG-13, alltså olämpliga för barn under 13 år.

Superhjältefilmer med R-rating är visserligen inget nytt. ”Blade”, ”The Punisher”, ”Kick-Ass” och ”Watchmen” är några titlar som alla fick den högre åldersgränsen, men ingen lyckades dra in några imponerande summor på bio.

Vad tycker ni om idén med fler barnförbjudna superhjältefilmer? Kommentera nedan.
| 8 mars 2017 16:00 |