Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 januari 2022 | 20:00

15 nya serier att inleda tv-året 2022 med

TV-utbudet i januari bjuder på nya serier som DC:s "Peacemaker" och "Yellowstone"-spinoffen "1883".
Nytt år och nya streamingmöjligheter! Bara för att vi nu har lämnat 2021 bakom oss så betyder det givetvis inte att streamingtjänsterna planerat att slå av på takten under 2022, istället har vi en ovanligt välpackad första månad med flera interssanta tv-premiärer att se fram emot.
 
Här nedan har jag sammanställt en lista över sju helt nya tv-serier, som får en lite längre presentation - och åtta återkommande serier tillsammans med datumen för när vi får återse titlarna på nytt under januari. 
 

"BrainDead" - 5 januari på C More

 
 
Okej, det här är allt annat än en ny tv-serie med tanke på att den släpptes redan 2016. Men den har inte släppts här i Sverige på hela den här tiden sedan dess, trots att det är skaparna bakom "The Good Wife", "The Good Fight" och "Evil" som ligger bakom den - titlar som alla har hyllats ordentligt borta i USA.
 
Handlingen kretsar kring en potentiell invasion från rymden, där en slags myror antingen tar över politikers hjärnor - eller får deras huvuden att explodera. En politisk satir-serie som både lyckas vara spännande och väldigt underhållande på en och samma gång.
 

"1883" - 10 januari på Paramount+

 
 
Prequelserien till hyllade "Yellowstone" har redan släppts i USA och hyllats för hur fristående den är från originalserien, där det enda som tycks knyta de båda serierna samman är att vi i slutändan kommer att få veta hur Dutton-familjen faktiskt hamnade i Montana. Utöver det är det här ett riktig vilda västern-äventyr skapat av den hyllade tv-skaparen Taylor Sheridan.
 

"Heartbeats" - 12 januari på C More

 
 
Den nya svenska dramaserien, baserad på den norska versionen med samma namn, låter oss följa Mio och Anders som bor i samma stad men lever helt olika liv. Efter en sommarkväll och en "engångsgrej", så knyts deras liv däremot plötsligt samman på ett sätt som får båda deras liv att drastiskt förändras.
 

"Peacemaker" - 13 januari på HBO Max

 
 
Spinoffserien till James Gunns "The Suicide Squad"-film låter oss spendera en hel säsong tillsammans med John Cena i rollen som "Peacemaker", vilket kommer att resultera i ren och skär underhållning för alla som gillade karktärens humor i långfilmen. Serien inleder däremot med en liten recap kring vad som hände med just Peacemaker i filmen, så att det är möjligt att se serien även utan att ha sett "The Sucide Squad" först. 
 

"The Gilded Age" - 25 januari på HBO Max

 
 
"Downton Abbey"-skaparen Julian Fellowes har tagit nytt sikte på ett gäng rikemansfamiljer, men denna gången i New York under slutet av 1800-talet. I några av huvudrollerna hittar vi skådespelare som Christine Baranski, Carrie Coon och Cynthia Nixon. 
 

"The Afterparty" - 28 januari på Apple TV+

 
 
Tiffany Haddish leder mordutredningen efter att en kändis (spelad av Dave Franco) hittas död under efterfesten till sin high school-reunion... där alla tycks ha haft olika motiv till att vilja se deras gamla skolkamrat död. Varje avsnitt berättas ur någon av de misstänktas perspektiv och byter i samma veva typ av genre. Serien är skapad av regissörerna Phil Lord och Chris Miller som även ligger bakom filmerna "Spider-Man: Into the Spiderverse" och "Lego-filmen". 
 

"The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window" - 28 januari på Netflix

 
 
Årets tveklöst längsta titel hittills! Men den gör det samtidigt uppenbart att vi har en (förhoppningsvis) rolig parodi av just den typen av filmer som brukar använda sig av åtminstone ett par av orden i sina titlar.
 
Kristin Bell spelar troligtvis antingen kvinnan i huset eller tjejen i fönstret och bevittnar definitivt ett mord - eller tror i alla fall att hon gjorde det. Det enda vi tycks veta säkert är nämligen att hon åtminstone klarar av att fylla sina vinglas till bredden, på ett imponerande sätt.
 

Återkommande serier:

 
 
Bland månadens återkommande tv-serier kommer vi exempelvis äntligen att få se avslutningen av Ricky Gervais mörka men hyllade komediserie "After Life" samt få återvända till både "Euphoria" och "Ozark".
 
"Alex Rider" (säsong 2) - 4 januari på Viaplay
 
"Euphoria" (säsong 2) - 10 januari på HBO Max
 
"The Righteous Gemstones" (säsong 2) - 10 januari på HBO Max
 
"After Life" (säsong 3) - 14 januari på Netflix
 
"Ozark" (säsong 4) - 21 januari på Netflix
 
"Servant" (säsong 3) - 21 januari på Apple TV+
 
"Billions" (säsong 6) - 24 januari på HBO Max
 
"Snowpiercer" (säsong 3) - 25 januari på Netflix
 

Läs också: 8 tv-serier som blev mina största besvikelser under 2021

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under årets första månad? Kommentera gärna nedan!
| 3 januari 2022 20:00 |