BrainDead 2016

Drama Komedi Skräck
USA
45 MIN
Engelska
BrainDead poster

Synopsis

En statsanställd upptäcker att det som orsakar spänning mellan de två politiska partierna i USA, är en art utomjordiska insekter som äter politikernas hjärnor!
Ditt betyg
4.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
BrainDead
Seriepremiär
13 juni 2016
Digitalpremiär
5 januari 2022
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
13
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
The Insanity Principle: How Extremism in Politics Is Threatening Democracy in the 21st Century
2016-06-14
02
Playing Politics: Living Life in the Shadow of the Budget Showdown - A Critique
2016-06-21
03
Goring Oxes: How You Can Survive the War on Government Through Five Easy Steps
2016-06-28
04
Wake Up Grassroots: The Nine Virtues of Participatory Democracy, and How We Can Keep America Great by Encouraging an Informed Electorate
2016-07-12
05
Back to Work: A Behind-the-Scenes Look at Congress and How It Gets Things Done (and Often Doesn't)
2016-07-25
06
Past as Prologue: Notes Toward a Post-Reagan Theory of Party Alliance, Tribalist, and Loyalty
2016-08-01
07
The Power of Euphemism: How Torture Became a Matter of Debate in American Politics
2016-08-08
08
The Path to War Part One: The Gathering Political Storm
2016-08-15
09
Taking on Water: How Leaks in D.C. are Discovered and Patched
2016-08-22
10
The Path to War Part Two: The Impact of Propaganda on Congressional War Votes
2016-08-29
11
Six Points on the New Congressional Budget: The False Dichotomy of Austerity vs. Expansionary Policies
2016-09-05
12
Talking Points Toward a Wholistic View of Activism in Government: Can the Top Rebel?
2016-09-12
13
The End of All We Hold Dear: What Happens When Democracies Fail: A Brief Synopsis
2016-09-12

Recensent

Daniel S Ogalde

20 september 2016 | 10:00

Hjärndött med hjärna

I ”Braindead” möts dramatik och humor i ett homage till genreklassiker som ”Vita huset”, ”Mars Attacks!” och ”Invasion of the Body Snatchers”. Resultatet är trots sina fel och brister en underhållande politisk pajkastning som känns helt rätt i tiden.
Det började så jäkla bra. Michelle King och Robert Kings senaste kreation efter succén med ”The Good Wife”, satte tänderna i något som inte kan beskrivas som annat än udda, underbart udda. För det börjar som sagt bra. I huvudrollen ser vi underskattade Mary Elizabeth Winstead som här får glänsa som en kämpande dokumentärmakare som tar jobb i den amerikanska kongressens korridorer och snart upptäcker hur politikerna tycks vara offer för en invasion av hjärnkontrollerande aliens. Vi snackar inte ansiktskramande monster eller skjutgalna klingons utan mer åt det hjärnätande myrhållet. 

Det går inte att förneka vilket sarkastiskt inlägg i den politiska USA-debatten ”BrainDead” faktiskt är när man med fingertoppsprecision dissar det politiska etablissemanget med humor, i synnerhet med tanke på de stundande valtiderna. Producentduon har i denna serie lyckats kombinera två diametralt olika genrer med "Vita husets" dramatik och "Mars Attacks!" sjuka humor, något som känns nytt för TV-rutan och även så välbehövt. 

Uppsättningen karaktärer underhåller på sitt nästan tragiska sätt med den politiske kämpen vars ideal tyngs under hans kvinnotjusande besatthet, den halvautistiske vetenskapsnörden och inte minst den egofixerade senatorn som hotar och intrigerar sin vilja fram. Att det också finns ett genomgående musikaliskt tema genom hela serien adderar bara till den befängda humorn som får en att skifta mellan småfniss och gapskratt. 

Med detta sagt är det en besvikelse att ”BrainDeads” tittarsiffror inte riktigt nått upp till den nivå som skulle befoga en fortsättning men det är en risk som är förståelig ju längre in på första säsongen man kommer. Vad som till en början är ett lika roligt som vasst manus tycks mot de sista avsnitten gå rundgång i intriger utan att lämna någon egentlig cliffhanger, men vad som sviker och svider mest med en så bortbantad chans är den tydliga snålheten som fått TV-jätten CBS att stressa igenom säsongsavslutningen. 

Men visst finns det serier som gjort allt annat än bättre ifrån sig än "BrainDead", serier som lider av både idétorka, dåligt skådespeleri och pinsamt usla manus för att nämna några. Så med tanke på utbudet är ”BrainDead” fortfarande en bra kandidat för de serienördar som vill bänka sig framför en underhållande scifi-serie som vågar anta den där oväntade utmaningen att balansera mellan drama och komedi. För en första säsong gör den mer än gott ifrån sig och man kan bara hoppas att våra hjärnätande rymdmyror, ett homage till ”Invasion of the Body Snatchers” får en andra säsong att repa in perfektion.
| 20 september 2016 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera BrainDead
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu