Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 juni 2022 | 12:00

Nu vet vi vad "Gran Turismo"-filmen av Neill Blomkamp handlar om

Bilfilmen är baserad på en verklig händelse och handlar om en spelare som vill bli en professionell racingförare.
För ett tag sedan fick vi veta att Playstation Productions och Columbia Pictures arbetar på en långfilm baserad på den populära japanska racingspelserien "Gran Turismo", med ett rykte om att "District 9"-regissören Neill Blomkamp håller i ratten.
 
Nu har det klart att filmen får premiär den 11 augusti 2023 och att det blir Neill Blomkamp som regisserar. Vi har även fått veta vad filmen handlar om.
 
"Gran Turismo" kommer vara baserad på en verklig händelse och handlar om en ung spelare som vinner en serie av officiella tävlingar för att bli en riktig professional racingförare. Det låter faktiskt intressant, då det för tankarna till klassiska sportfilmer som "The Rocket" eller "Miracle".
 
 
"Gran Turismo"-serien av Polyphony och regissören Kazunori Yamauchi har en lång historia med Playstation, då det första spelet lanserades redan 1997 och hyllades för sin autentiska körkänsla och snygga grafik. Serien har totalt sålts i över 85 miljoner exemplar, där det senaste spelet "Gran Turismo 7" släpptes tidigare i våras (4 av 5 i betyg av MovieZine).
 
"Gran Turismo" är bara ett av många projekt som Sony Pictures och PlayStation Productions har för att filmatisera sina framgångsrika spel, då de nyligen gick ut med att de kommer ta "Horizon Zero Dawn" till Netflix och "God of War" till Amazon Prime Video. 
 
Andra film- och tv-projekt som PlayStation Productions har på gång är "Ghost of Tsushima" av "John Wick"-regissören Chad Stahelski, en tv-serie baserad på "Twisted Metal" med Anthony Mackie i huvudrollen och troligtvis en "Uncharted 2".
 
Detta troligtvis efter att de dragit in över 400 miljoner dollar från biljettintäker över hela världen från filmatiseringen av "Uncharted" (2 av 5 i betyg av MovieZine), samt en efterlängtad tv-serie baserad på "The Last of Us".
 
Vad tycker du om premissen för filmen?
| 16 juni 2022 12:00 |