Film

Skribent

Anders Eklöf

25 mars 2021 | 20:34

"John Wick"-regissören gör film av "Ghost of Tsushima"

Det Akira Kurosawa-doftande samurajspelet "Ghost of Tsushima" är nästa Playstation-spel som tar sig till den vita duken.
I slutet av förra året gick Sony Pictures ut med att de ska satsa mer på att göra film och tv av sina Playstation-spel, ett löfte de helt klart verkar leverera på med flera kommande projekt som "The Last of Us" och "Uncharted"
 
Den senaste är att sajten Deadline rapporterar att "John Wick"-regissören Chad Stahelski ska göra film av det populära spelet "Ghost of Tsushisma", som slog försäljningsrekord genom att det sålde 2,4 miljoner exemplar på tre dagar
 
 
– Vi älskar att arbeta med kreativa partners som Chad, som har en passion för våra spel, så att vi kan skapa rika adaptioner som kan exaltera både våra fans och ny publik, säger Asad Qizilbash, chef för Playstation Productions. 
 
 
Spelet skapades av Sucker Punch Productions och handlar om samurajen Jin Sakai, som måste beskydda ön Tsushima från den historiska mongoliska invasionen av Japan. Med inspiration från japanska verk som bland annat Akira Kurosawas samurajfilmer berättar det en spännande berättelse, om en man som måste svika sin övertygelse för att göra det rätta. 
 
I min recension här på MovieZine gav jag spelet betyget 4 av 5, för sin fantastiskt vackra öppna värld, häftiga strider och spännande berättelse.
 
F4c8d49106f2148bfb2a97cdcb337f07 ghost of tsushima screenshot disclaimer 12 en 11oct20
 
 
När filmen kommer är väldigt oklart, men personligen tror jag att det kan fungera väldigt bra med tanke på att spelet redan är väldigt filmiskt och förtäljer en gripande berättelse. 
 
Vad tror du om en film baserad på "Ghost of Tsushima"? 
| 25 mars 2021 20:34 |