Serie

Skribent

Anders Eklöf

22 mars 2021 | 23:04

"The Last of Us" på HBO följer handlingen från det första spelet

Spelens regissör Neil Druckmann berättar i en intervju att "The Last of Us"-serien kommer följa handlingen från spelet, men ibland "avvika kraftigt".
I en intervju med sajten IGN berättar Neil Druckmann som är regissören bakom "The Last of Us"-spelen, att den kommande tv-serien på HBO kommer följa handlingen från det första spelet. 
 
För den som redan spelat det prisbelönta Playstation-spelet låter det kanske tråkigt, men Druckmann poängterar att vissa episoder kommer "avvika kraftigt" från berättelsen vi redan känner till. 
 
Spelet utspelar sig tjugo år efter att civilisationen har fallit efter ett fruktansvärt virusutbrott, där vi får följa den härdade överlevaren Joel (spelad av Pedro Pascal, mest känd från "The Mandalorian", i tv-serien) som ger sig ut på en oväntad resa över USA med den 14-åriga flickan Ellie (spelad av Bella Ramsey från "Game of Thrones"). 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Neil Druckmann berättar för sajten att han och seriens showrunner Craig Mazin ("Chernobyl")  pratade länge om att den första säsongen skulle följa det första spelet, och att det var väsentligt att de hittade "den filosofiska grunden för historien". 
 
– När de gäller de ytliga sakerna, bör till exempel en karaktär ha samma rutiga skjorta eller samma röda skjorta? Sånt kanske eller kanske inte förekmmer, då det är mycket mindre viktigt för oss än att fånga kärnan i vem dessa människor är och i deras resa, säger han. 
 
 
Han fortsätter och berättar att de som spelat kommer känna igen vissa delar av dialogen, men bli överraskad av andra. 
 
– Saker håller sig ibland ganska nära. Det är roligt att se min dialog där från spelen i HBO:s manus. Ibland avviker de mycket till mycket bättre effekt eftersom vi har att göra med ett annat medium. 
 
 
Tv-serien kommer även vara mindre våldsam än spelet, då en tv-serie naturligt inte innehåller lika många actionsekvenser och att de valt att fokusera mer på dramat. Spelens huvudsakliga fiender, de svampinfekterade "Clickers", kommer dock inte göra någon besviken. 
 
– Jag såg precis det första protesprovet för Clickers och det är fantastiskt. Det är så häftigt att få se att den här varelsen komma till liv i verkligheten, säger han till IGN. 
 
E14d09e01db01b62589e91a63ab522be last of us 2 clicker
 
Från början var det tänkt att svenska Johan Renck ("Chernobyl") skulle regissera serien, men på grund av schemakrockar tackade han nej till uppdraget. Istället blir det ryssen Kantemir Balagov som regisserar piloten, som gjort filmen "Beanpole - den väldiga kvinnan".
 
Det finns inget datum för när "The Last of Us"-serien har premiär.
 
Vad tror du om att serien följer handlingen från spelet? Vad tycker du om "The Last of Us"-spelen? 
| 22 mars 2021 23:04 |