Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 maj 2022 | 15:12

Neill Blomkamp kan regissera "Gran Turismo"-filmen

Sony och Playstation satsar stora pengar på att filmatisera sina populära tv-spel. Nu är även en film baserad på racingserien "Gran Turismo" på gång.
Sony Pictures och PlayStation Productions satsar stenhårt på att filmatisera sina framgångsrika spel till bioduken och streamingtjänster, då de nyligen gick ut med att de kommer ta "Horizon Zero Dawn" till Netflix och "God of War" till Amazon Prime Video.
 
Detta efter att de dragit in över 400 miljoner dollar från biljettintäker över hela världen från filmatiseringen av "Uncharted" (2 av 5 i betyg av MovieZine), samt en tv-serie baserad på "The Last of Us" och flera andra projekt på gång.
 
Nu talas det även om att det ska komma en film baserat på racingspelsserien "Gran Turismo", där "District 9"- och "Demonic"-regissören Neill Blomkamp står för regin. Det skriver sajten Deadline.
 
 
Det finns ingen som helst information om vad filmen kommer att handla om eller vilka skådespelare som är tilltänkta, men jag kan föreställa mig att den kommer inspireras av de populära "The Fast & the Furious"-filmerna av Universal Pictures.
 
"Gran Turismo"-serien av Polyphony och regissören Kazunori Yamauchi har en lång historia med Playstation, då det första spelet lanserades redan 1997 och hyllades för sin autentiska körkänsla och snygga grafik. Serien har totalt sålts i över 85 miljoner exemplar, där det senaste spelet "Gran Turismo 7" släpptes tidigare i våras (4 av 5 i betyg av MovieZine).
 
Andra film- och tv-projekt som PlayStation Productions har på gång är "Ghost of Tsushima" av "John Wick"-regissören Chad Stahelski, en tv-serie baserad på "Twisted Metal" med Anthony Mackie i huvudrollen och troligtvis en "Uncharted 2".
 
Tror du att "Gran Turismo" kan fungera som film?
| 27 maj 2022 15:12 |