Spel

Skribent

Vanja Tomin

26 maj 2022 | 14:00

Mästerliga spelet "Horizon Zero Dawn" blir serie hos Netflix

Flera populära spel är på gång att bli serier, bland annat "God of War", "Gran Turismo" och "Horizon Zero Dawn".
Gamesradar.com skriver idag att Sonys ordförande och verkställande direktör Jim Ryan, talade vid en affärsgenomgång i morse och avslöjade att spelserien "Horizon" ska komma till Netflix medan "God of War" går till Amazon. Någon information om vilken streamingtjänst "Gran Turismo"-serien går till finns ännu inte.
 
Under presentationen hänvisade Sony till sina ansträngningar att utöka flera av sina franchiseavtal utanför spelvärlden. Sony nämnde spelet "Uncharted" som nyligen blivit film och HBO:s kommande serie "The Last of Us" som är baserad på det berömda spelet. Sonys strategi fokuserar på att vara anpassningsbar i den ständigt växande film- och spelvärlden.
 
Large 9a9575c55e2e88960430532fa764998c horizon zero dawn thunderjaw 1920.0
 

Horizon-spelen

 
Det första spelet "Horizon Zero Dawn" släpptes februari 2017 och blev snabbt en framgång. Uppföljaren "Horizon Forbidden West" kom februari 2022 och även andra spelet blev en succé. Horizon-spelen är actionrollspel utvecklat av Guerrilla Games och publicerat av Sony Interactive Entertainment. Spelen utspelar sig i en öppen värld och kretsar kring jägaren Aloy lever i ett postapokalyptisk land som styrs av mekaniska varelser. Spelen har fått mycket uppmärksamhet för sina vackra miljöer, sin prestanda och sitt välskrivna manus.
 
 

Inga bekräftade datum

 
Det är för närvarande oklar när vi kan förvänta oss att dessa projekt kommer att släppas, antagligen tar det flera år. Serien "The Last of Us"  tillkännagavs 2020 och väntas för närvarande släppas 2023. Gamesradar.com spekulerar kring om vi antar att Jim Ryans kommentarer är den första bekräftelsen av dessa projekt, kan vi vänta till 2025 - 2026 innan dessa serier blir tillgängliga på streaming-tjänsterna.
 
Vilket av dina favoritspel vill du se bli film eller serie?
| 26 maj 2022 14:00 |