Film

Skribent

Mats Karlsson

21 oktober 2013 | 14:30

"LasseMajas detektivbyrå" ny etta på biotoppen

Så gick det också för "Captain Phillips", "About Time" och "Min stulna revolution".

Det blev barnen som regerade på biograferna den gångna helgen. "LasseMajas Detektivbyrå - Von Broms hemlighet" sågs av hela 43 000 biobesökare lyckades därmed hålla konkurrenterna på avstånd. På tredje plats hittar vi Paul Greengrass dramathriller "Captain Phillips" och dramakomedin "About Time" placerade sig på 9:e plats. Dokumentären "Min stulna revolution" hade inte tillräckligt många biobesökare för att ta sig in på biotoppen.

Se hela biotoppen här...

I USA är det fortfarande "Gravity" som lockar flest biobesökare. För tredje veckan i rad håller filmen förstaplatsen i ett järngrepp. Till dags dato har filmen spelat in 285 miljoner dollar och mer lär det bli. "Carrie" fick nöja sig med en tredje plats, efter att ha spelat in 17 miljoner. Det är något lägre än vad studion hade räknat med, men fortfarande bra pengar.

På femte plats hittar vi Stallones och Schwarzeneggers "Escape Plan" som inte drog in mer pengar än 9.8 miljoner dollar. Ännu sämre gick det dock för "The Fifth Estate" som floppade ganska hårt. Resultatet blev inte bättre än 1.7 miljoner dollar. Det är årets sämsta bioöppning för en film med en bred release.

| 21 oktober 2013 14:30 |