Film

Skribent

Användare borttagen

7 april 2019 | 18:00

Efter "Jurtjyrkogården": 7 kommande Stephen King-filmatiseringar

Många fler filmer och tv-serier på gång från skräckmästaren.
Stephen Kings senaste skräckis "Jurtjyrkogården" hade premiär denna vecka. Men det är inte den enda titeln vi ser i år från skräckmästarens verk, utan mer kommer att kokas upp i Hollywood.
 
Nedan finns en lista på sju kommande adaptioner från Stephen King, i både film och på tv-skärmen. Det är allt från klara filmer med ett premiärdatum till projekt som närmast är under utveckling. Kolla nedan och kommentera vilka du ser mest fram emot!
 
Large adbc93d58caa13057ccbabf2acf8cde1 it review 15
 

"Det: Kapitel 2" - premiär 6 september 2019

 
Efter den stora succén för "Det" var det endast en tidsfråga innan produktionen för del två kom igång. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är på grund av framgångarna, utan den första filmen var alltid tänkt att täcka den första halvan av Kings roman där alla vännerna i Losers Club var unga. Uppföljaren kommer servera den andra halvan av handlingen som utspelar sig 30 år senare, efter deras första konfrontation med Pennywise. 
 
De personer som kommer gestalta äldre versioner av Losers Club är bland andra Jessica Chastain, Bill Hader och James McAvoy. Bill Skarsgård återvänder som clownen Pennywise, och Andres Muschietti står återigen för regin.  
 
Large adbc93d58caa13057ccbabf2acf8cde1 casr 101 ph 5710rt f
 

"Castle Rock" säsong 2 (TV-serie) - 2019

 
Skräckdramat "Castle Rock" kommer återigen på TV-skärmen senare i år, med ny handling och några nya ansikten. Senast rapporterades det att Lizzy Caplan ("Cloverfield") skulle få huvudrollen i den andra säsongen, där hon spelar den unga versionen av Annie Wilkes (spelad av Kathy Bates i "Lida" från 1990). Andra i rollistan är Tim Robbins ("Nyckeln till frihet") och "Eighth Grade"-skådisen Elsie Fisher. 
 
Det är oklart ifall Bill Skarsgård kommer tillbaka för denna säsong och när den sänds, men gissningsvis är det dags under andra halvan av 2019.
 
Large adbc93d58caa13057ccbabf2acf8cde1 mv5bzgu3mdnlnjktyte4ny00otlmltgyy2mtzdzjzgezmdc2mwq5xkeyxkfqcgdeqxvyndyxmzk4mda . v1
 

"In the Tall Grass" - 2019 

 
Denna titel, som King skrev tillsammans med sin son Joe Hill, är en annan adaption som kommer släppas i år, exklusivt på Netflix. Handlingen utspelar sig i Kansas, på en avlägsen plats där två syskon försöker hjälpa ett gråtande barn, på ett fält fullt av högt grönt gräs. Olyckligtvis visar det sig att de gått vilse på fältet och inte hittar ut.
 
"In the Tall Grass" har en rollista bestående av Patrick Wilson ("Aquaman"), Rachel Wilson (The Glass House"), Laysla De Oliveira ("The Gifted") och Harrison Gilbertson ("Need for Speed"). Regissören bakom denna filmatisering är Vincenzo Natali ("Splice"). 
 
 

"Doctor Sleep" - 24 januari 2020

 
Kommer ni ihåg klassikern "The Shining"? För det vill King själv inte göra, då han öppet har uttryckt sitt missnöje med Kubricks adaption av denna roman. Trots detta, kommer tittarna snart få uppleva mer av denna värld, i form av en uppföljare som verkar vara mer i ton med materialet från boken (kanske blir han nu inte lika bitter...). Denna gång är det Mike Flanagan (som även låg bakom King-filmen "Geralds lek") som sitter på registolen med talanger som Ewan McGregor, Rebecca Ferguson och Jacob Tremblay ("Room") i huvudrollerna. 
 
Filmen följer den äldre versionen av Danny Torrance (McGregor) som inte bara lider av alkoholproblem utan även av traumatiska minnen från sin barndom. När Dany sedan träffar på en klan av vampyrer, får han som uppgift att skydda en ung tjej som besitter likadana psykiska krafter som han själv.
 
 

"Pestens tid" (TV-serie) - 2020

 
"Pestens Tid" har varit en titel som man försökt filmatisera i flertal år, med många regissörer som har kommit och gått (exempelvis David Yates, Ben Affleck och Scott Cooper). En person som inte har flytt från pesten än är däremot regissören Josh Boone ("Förr eller senare exploderar jag") som har varit involverad i skräckromanen sedan 2014. Under den perioden har denna adaption varit tänkt som ett antal filmer, men tidigare i år blev det ändrade planer. Nu kommer den efterlängtade titeln som en 10 avsnitt lång tv-serie för CBS All Access.
 
"Pestens tid" är en väldigt episk historia kring personer som överlevde en epidemi som tog döden på nästan hela jordens befolkning, och måste välja sida i den avgörande striden mellan gott och ont. En kamp som inte bara kan avgöra deras öde utan även hela människosläktets. 
 
 

"The Outsider" (TV-serie) - i produktion

 
"The Outsider" låter som en titel man bör hålla koll på framöver då det är HBO som producerar, premissen låter väldigt tilltalande och rollistan inkluderar många starka profiler. Här hittas Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo ("Widows"), Paddy Considine ("Macbeth") och Bill Camp ("Lawless"), och Jason Bateman ("Ozark") kommer regissera de två första avsnitten av serien.
 
"The Outsider" följer en erfaren sheriff och okonventionell utredare som försöker lösa mordet på en liten pojke, där även paranormala händelser och element kommer ske under utredningens gång. Det skriker oerhört mycket potential hos denna. 
 
Large b944201546a3d0cd5b8a7d46861612cd the dark tower ta df 01589 rgb
 

"The Dark Tower" (TV-serie) - under utveckling

 
Förutom "Pestens tid" är "The Dark Tower" en annan titel som har en mycket lång produktionshistoria med många inblandade, bland annat skulle Ron Howard en gång i tiden adaptera bokserien. Vi fick se en filmversion av den väldigt populära fantasy-historien år 2017, men dessvärre fick den inte så bra respons. Men Hollywood ger inte upp än då det finns väldigt mycket av materialet som kan utforskas, så det blir istället en reboot på tv-skärmen. Denna gång i händerna på Amazon och showrunnern Glen Mazzara ("The Walking Dead"), med helt nya skådisar i rollerna.
 
Denna version, som kommer utspela sig flera år innan det som hände i filmen, följer Roland Deschain och hans första möte med The Man in Black. Mer än så vet man inte för tillfället så det blir intressant att höra mer om detta, samt ifall serien denna gång kan göra böckerna rättvisa. 
 
Fler Stephen King-titlar på väg att filmas: fantasyromanen "The Talisman", övernaturliga thrillern "Mile 81", skräckhistorien "From A Buick 8", och en adaption av monsterboken "The Boogeyman" från 1973. Det är snart också dags för en långfilm av "Knackarna", en filmatisering av dystopiska "The Long Walk", tv-serien "The Bone Church" och en Blumhouse-producerad remake av "Eldfödd".
 
Vilka Stephen King-filmatiseringar ser ni mest fram emot?
| 7 april 2019 18:00 |