Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2018 | 12:00

Stephen Kings "The Long Walk" vandrar hela vägen till bioduken

Studion bakom "Det" dammar av en "Hunger Games"-doftande novell från 1979.
Ännu en Stephen King-historia är på väg att filmas. Denna gång handlar det om dystopiska novellen "The Long Walk", utgiven år 1979 under pseudonymen Richard Bachman.

Bachman-novellerna "The Long Walk" och "The Running Man" (1982) verkade förutspå världens besatthet av reality-tv, men med en lite mer dödlig twist. "The Running Man" filmades redan 1987 med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, och sägs ha inspirerat young adult-succén "The Hunges Games" - visst finns de vibbarna även här.

Berättelsen i "The Long Walk" tar oss till ett framtida USA där 100 tonåringar årligen deltar i en tävling. De ska vandra genom landet tills bara en av dem lever och vinner förstapriset.

Kanske är det just tonårstemat som fått New Line Cinema att fastna för snart 40 år gamla Stephen King-novellen. Det är ett under att den inte har blivit film tidigare, men flera försök har gjorts. Frank Darabont ("Nyckeln till frihet") har jobbat för att få till filmen länge, men tappade till slut rättigheterna, skriver Hollywood Reporter.
| 26 april 2018 12:00 |