Film

Skribent

Mats Karlsson

23 juli 2018 | 21:15

Stephen Kings "From a Buick 8" blir film

"The Devil Inside"-regissören William Brent Bell tar sig an historien om en gåtfull bil.
Stephen Kings berättelser är fortfarande knallheta i Hollywood, studios letar febrilt efter tänkbara skräckhistorier som kan vara nästa "Det". Enligt Deadline har nu turen kommit till "From a Buick 8", som ska filmas.
 
Handlingen i Stephen Kings "From a Buick 8" ( i Sverige fick boken titeln "Om en Buick 8") från 2002 lyder så här:
 
Flera år efter att ortens omtyckte polisman Curtis Wilcox körts ihjäl av en rattfyllerist börjar dennes son Ned Wilcox göra småjobb runt polishuset. Ned upptäcker ett skjul med en gammal bil som delvis påminner om en Buick Roadmaster från 1953. Ned börjar förhöra de övriga på polisstationen och får reda på att hans far funnit bilen övergiven vid en bensinstation.
 
Bilen, som inte verkar helt riktig (ratten är alldeles för stor och vissa reglage är kulisser, och när Sandy Dearborn, numer chef på polisstationen, försöker trycka in en grusbit i ett däck på bilen, ramlar gruset snabbt ut) bogseras från skjulet där den stått i decennier. Sandy berättar för Ned om bilens utbrott eller ljusskalv då bilen avger ljus så starkt att det inte går att titta på. Sandy berättar även om mystiska och dödliga ting som verkar ramla ut ur bakluckan på bilen. Ned bestämmer sig för att undersöka om bilen har samband med hans fars död. - Wikipedia
 
William Brent Bell ("The Devil Inside" och "The Boy") kommer att skriva manus och regissera filmatiseringen. Det har dock gjorts tidigare försök med att filma "From a Buick 8", 2005 hade George A. Romero filmambitioner och som senare togs över av Tobe Hooper, men när projektet fick finansieringsproblem backades projektet tillbaka till garaget.
| 23 juli 2018 21:15 |