Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 februari 2018 | 16:00

David Ayer gör tv-serie av Stephen Kings "The Bone Church"

Det råder sannerligen ingen brist på Stephen King-material att göra om till film och tv - vad tycker du om det senaste projektet att få grönt ljus?
David Ayers och Chris Longs produktionsbolag blir det senaste, i en lång rad, att dra igång ett nytt Stephen King-projekt. Enligt Deadline har de fått i uppdrag att göra en tv-serie av en dikt King skrev redan på 1960-talet.
 
"The Bone Church" berättas av en stamkund på en bar, som kräver olika drycker som betalning för sina minnen. Han beskriver hur en stor expedition genom djungeln kräver nästan allas liv - efter att de sett något de inte borde ha gjort.
 
 
Det framgår däremot inte om Ayer själv kommer att regissera något av avsnitten, eller om han endast nöjer sig med att producera den nya tv-serien. Senast han var aktuell som regissör var med en film i december - när Netflix-filmen "Bright" (med Will Smith i huvudrollen) hade premiär.
 
Stephen Kings många verk har alltid varit en outgrundlig källa för film och tv-skapare. Även om det på sistone har känts som att vi har kunnat ta del av extra många projekt som alla går att härleda till den hyllade författarens verk. Ifjol var exempelvis två av de mer lyckade projekten; långfilmen "Det" och tv-serien "Mr. Mercedes" (som också producerades av Chris Long) - senare i år släpps även den efterlängtade Hulu-serien "Castle Rock".
 
Är du sugen på att se vad David Ayer kan hitta på med "The Bone Church" i ett tv-serieformat? Kommentera gärna nedan!
| 24 februari 2018 16:00 |