Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2019 | 08:00

”The Dark Tower” blir tv-serie - första skådespelarna på plats

Stephen Kings fantasy-epos floppade på bio. Kan Amazon lyckas bättre?
Redan innan ”The Dark Tower” gick upp på bio sommaren 2017 pratades det om en tv-serie som kunde spinna vidare på handlingen. Filmen blev dessvärre en ekonomisk flopp, och nu försöker Amazon göra som King-fansen och glömma att den någonsin gjordes.

Men en tv-serie av ”Det mörka tornet”-böckerna, det ska det fortfarande bli. Amazon har jobbat i det tysta senaste året, och presenterar nu sina första skådespelare. Sam Strike (känd från ”Nightflyers”, ”Mindhunter” och ”Leatherface”) ska spela Roland Deschain, också känd som Revolvermannen/Gunslinger i Stephen Kings berättelse.
 
Finske skådespelaren Jasper Pääkkonen (”BlacKkKlansman”) har också fått en roll. Han lär spela Marten, en karaktär som Roland är ute efter att döda, tippar Deadline.
 
 
Den fristående tv-serien kommer utspela sig många år innan händelserna i filmen, och ska fokusera på Roland Deschains ursprung och hans första sammandrabbning med Mannen i Svart. Rollerna spelades av Idris Elba och Matthew McConaughey i långfilmen.

Amazon har ännu inte gett grönt ljus åt pilotavsnittet, men när de väl gör det lär många fans vänta med spänning. Kings bokserie är ett av hans stora livsverk och de åtta böckerna är en blandning av genrer som western, skräck, fantasy och sci-fi.
 
Tack till Emil K! Maila oss nyhetstips och förslag på tips@moviezine.se.
| 22 mars 2019 08:00 |