Film

Skribent

MovieZine

18 december 2016 | 09:00

Här är de 10 filmer NI ser fram emot mest år 2017

MovieZines läsare fick rösta, och här är resultatet!
Häromveckan bad vi er läsare rösta på vilka filmer ni såg mest fram emot nästa år. Över 10 000 röster ramlade in, och här är resultatet:

10. "Kong: Skull Island" - 10:e mars




På tionde plats hittar vi Jordan Vogt-Roberts megamonster-rulle, där vi kommer att få träffa på den största Kong vi sett på film hittills. Huvudrollerna spelas av Tom Hiddleston, Brie Larson, och Toby Kebbell, och de backas upp av bland andra Samuel L. Jackson och John C. Reilly. Har du sett trailern än?

9. "Logan" - 3:e mars




En åldrad Wolverine försöker beskydda en ung flicka som besitter samma krafter som han själv har, samtidigt som hans egna läkande förmågor blir allt svagare.   

8. "Alien: Covenant" - 19:e maj




Ridley Scott slår till med en uppföljare till "Prometheus", vilket betyder att vi äntligen får träffa Michael Fassbenders underliga karaktär "David" igen. Noomi Rapace dyker också upp, trots ihärdiga rykten om motsatsen.

7. "Wonder Woman" - 23:e juni




DC:s superhjälteuniversum snubblar vidare, och förhoppningarna är tunga på att "Wonder Woman" kanske kan bli filmen som ställer allt tillrätta. Hur det blir med den saken återstår att se, men ingen kan förneka att Gal Gadot passar perfekt för huvudrollen.

6. "Assassin's Creed" - 13:e januari




"Macbeth"-kollaboratörerna Justin Kurzel och Michael Fassbender har slagit sina kloka huvuden ihop för att skapa den bästa TV-spelsbaserade filmen hittills. Callum Lynch skickas via en manick tillbaka i tiden till sin förfaders minnen, där han får uppleva hur det var att leva som lönnmördare på 1400-talet.

5. "Justice League" - 17:e november




DC:s egna Avengers får efter mycket om och men till sist en egen film, där alla från Batman till The Flash ska samsas om utrymmet. Zack Snyder står för regin, och efter den i stora drag misslyckade "Batman v Superman: Dawn of Justice" krävs en succé.

4. "Spider-Man: Homecoming" - 7:e juli




Tom Holland verkar skräddarsydd för rollen som den unge, nördige Peter Parker, och även Robert Downey Jr. kommer att medverka i "Spider-Man: Homecoming". Tack och lov slipper vi dessutom ännu en origins-historia den här gången! Det här har alla förutsättningar att bli riktigt bra.

3. "Skönheten och Odjuret"  - 17:e mars




Intresset är galet stort för den här nyversionen av den tecknade Disney-klassikern från 1991. Emma Watson och Dan Stevens (känd primärt från "Downton Abbey") spelar huvudrollerna, och Bill Condon regisserar. Blir det här årets stora biosuccé?

2. "Guardians of the Galaxy: Vol.2" - 5:e maj




Star-Lord och de andra är tillbaka i vad som förmodligen blir 2017 års mest urspårade sci-fi-rulle. Och även om Chris Pratt besitter nog med karisma för att fylla rymden så råder det ingen tvekan om att Baby Groot är den stora stjärnan den här gången.

1. "Star Wars: Episode VIII" - 15:e december




Ja, det här var nog ingen överraskning för någon. Den filmen ni läsare ser mest fram emot nästa år är såklart "Star Wars: Episode VIII". Rian Johnson regisserar, och vi får äntligen se vad Lukes och Reys möte kommer att innebära, hur Kylo Ren hanterar sin fars död, och vad Snoke egentligen har i kikaren.

Stämmer listan överens med din åsikt? Vilken film ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 18 december 2016 09:00 |