Film

Skribent

Användare borttagen

29 april 2019 | 17:30

Biosommaren 2019: Här är 12 storfilmer att se fram emot

Superhjältar, elaka dockor, Disney-filmer och lönnmördare. Ja, i sommar blir man upptagen!
Sommarsäsongen är redan i full gång med "Avengers: Endgame", och alla studios förbereder sig för att släppa några av sina största titlar. Vi har listat 10 av de mest efterlängtade filmerna här nedan. Här finns en variation av olika genres, från karaktärer vi alla känner väl, till originalrullar som har potential att överraska.
 
 

"Pokémon Detective Pikachu" (8 maj)

 
Den gula, gulliga och elektriska musen har en ny film på gång i maj, men denna gång är han en detektiv. I "Pokémon Detective Pikachu" samarbetar titelkaraktären med unge Tim Goodman (Justice Smith), där de försöker hitta hans försvunna far Harry. Tillsammans utforskar de en värld full av Pokémon, där varje karaktär har sina unika egenskaper och personligheter. Ryan Ryanolds ligger bakom rösten till Pikachu.
 
 

"John Wick: Chapter 3 - Parabellum" (15 maj)

 
We're thinking he's back. "John Wick: Chapter 3 - Parabellum" är det tredje kapitlet i "John Wick"-världen, med grymma Keanu Reeves tillbaka som den träffsäkra lönnmördaren. Historien tar vid direkt efter "John Wick: Chapter 2", och Wick är nu en efterlyst man med ett dödskontrakt på 14 miljoner dollar. Detta innebär att alla möjliga lönnmördare är ute efter hans huvud. Tillbaka i filmen är Ian McShane, Laurence Fishburne och Lance Reddick ("The Guest"). Halle Berry är ett av filmens nya anskten.
 
 Large c3e64d89ee0e138d6a420122d210346d will smith as the genie in aladdin 2019
 

"Aladdin" (22 maj)

 
Tidigare i år hade "Dumbo" premiär och nu är det dags för ännu en Disney-klassiker att bli spelfilm. "Aladdin" regisseras av Guy Ritchie, vilket på förhand känns som ett ovanligt namn att ta sig an denna titel. Här kommer det erbjudas allting från sång och humor, till action samt detaljerade miljöer av Agrabah. Åh, sedan finns det även en datoranimerad Will Smith som Anden (tidigare spelad av den legendariske Robin Williams). 
 
Mena Massoud ("Jack Ryan") leder rollen som Aladdin, med Naomi Scott ("Power Rangers") som prinsessan Jasmine. Vi ser också Marwan Kenzari ("Mordet på Orientexpressen") som den onde Jafar. 
 
 

"Godzilla: King of the Monsters" (29 maj)

 
Efter fyra år är nu Godzilla tillbaka, starkare än någonsin. Men denna gång har han några tungviktare framför sig i form av Rodan, Mothra och den trehövdade draken Ghidorah. Det finns även några människor med i det hela, men vi bryr oss inte riktigt om dem (eller?). Med i "Godzilla: King of the Monsters" är "Stranger Things"-stjärnan Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Vera Farmiga, Charles Dance, O'Shea Jackson Jr. och Sally Hawkins.
 
 

"X-Men: Dark Phoenix" (5 juni)

 
Den sista delen i "X-Men"-sagan kommer i juni, i form av ännu en adaption av den älskade handlingen i "The Dark Phoenix Saga". Jean Grey (Sophie Turner) börjar utveckla några ovanliga krafter som korrumperar henne till att bli ond. Då är det upp till X-Men att stoppa Jean, innan alla människokroppar blir till aska. James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan och Alexandra Shipp är alla tillbaka i sina respektive roller. "Det: Kapitel 2"-aktuella Jessica Chastain spelar antagonisten i filmen. 
 
 

"Child's Play" (22 juni)

 
Den onda dockan Chucky är tillbaka, med en ny stil och modern teknologi. När Karen Barclay (Aubrey Plaza) överraskar sin son Andy (Gabriel Bateman) med en ny leksaksfigur, är hon omedveten om dess hotfulla planer. Denna film är en remake av den klassiska titeln från 1988, med norske Lars Klevberg ("Polaroid") i registolen. Mark Hamill har fått äran att göra rösten till Chucky. 
 
 

"Annabelle Comes Home" (28 juni)

 
Ännu en docka som är på väg att terrorisera folk i sommar. "Annabelle Comes Home" är den tredje rullen i "Annabelle"-serien, där hon denna gång väcker några andra onda andar i demonologerna Warrens hus. Men denna gång har de några andra personer i sikte - familjens tioåriga dotter och hennes vänner.  Patrick Wilson och Vera Farmiga är tillbaka som Ed respektive Lorraine Warren, med McKenna Grace ("I, Tonya") i rollen som dottern Judy. 
 
 

"Spider-Man: Far From Home" (5 juli)

 
Så han lever? Det verkar som att vår friendly neighborhood Spider-Man är återigen på bio denna sommar och likt alla människor behöver han lite semester. I "Spider-Man: Far From Home" reser Peter Parker (Tom Holland) och hans klasskamrater till de europeiska delarna av världen i form av Venedig, Prag och London. Allting ser ut att vara under kontroll, tills en viss Nick Fury (Samuel L. Jackson) kommer på besök en kväll med ett litet uppdrag. 
 
Tillbaka i "Spider-Man: Far From Home" är Zendaya, Marisa Tomei, Jacob Batalon och Jon Favreau. Vi kommer även få se den första filmtolkningen av den berömda skurken Mysterio, spelad av Jake Gyllenhaal.
 
 

"Lejonkungen" (17 juli)

 
Den animerade klassikern från 1994 kommer få en nyversion i år, med fotorealistisk CGI. Jon Favreau, som låg bakom 2016 års "Djungelboken", står för regin i denna version om den omtyckta Simba, och hans väg till att en dag ta över sin fars roll som kungen i Lejonriket. "Lejonkungen" har en talangfull rollista bestånde av Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé Knowles, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Keegan-Michael Key, och Alfre Woodard ("Luke Cage"). 
 
 

"Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" (2 augusti)

 
Från att endast handla om racing till att nu vara en väletablerad franchise, verkar det som att folk forfarande gillar "Fast & Furious"-serien. I år blir det däremot annorlunda, då vi istället får se en spinoff  i form av "Hobbs & Shaw". Dwayne Johnson är tillbaka som Luke Hobbs tillsammans med Deckard Shaw, spelad av tuffingen Jason Statham. David Leitch ("Deadpool 2") står för regin, så vi kan förvänta oss grymma actionsekvenser med två karismatiska skådisar i huvudrollerna (det låter ändå lite bättre jämfört med trötta Vin Diesel och Tyrese Gibson). För er som är ute efter hård action, missa inte denna!
 
 

"Once Upon a Time in Hollywood" (9 augusti)

 
I sommar är det dags för Quentin Tarantinos nionde (och näst sista) film, och vilken rulle denna kommer vara. Året är 1969 i Los Angeles, där en avdankad tv-stjärna tillsammans med hans stuntman försöker göra comeback i ett Hollywood som håller på att förändras till något oigenkännligt. Leonardo DiCaprio spelar rollen som tv-stjärnan Rick Dalton, medan Brad Pitt är stuntmannen Cliff Booth.
 
Med i Tarantinos efterlängtade "Once Upon a Time in Hollywood" är Margot Robbie, Timothy Olyphant, Al Pacino, Kurt Russell, Damian Lewis, Dakota Fanning och Tim Roth. Denna titel kommer bli något alldeles extra!
 
 

"Toy Story 4" (30 augusti)

 
Våra älskade leksaker är åter på bio i Pixars "Toy Story 4" där Woody, Buzz och gänget samlas åter för den fjärde filmen. Denna gång träffar man på Forky, en ny leksak som går med i gruppen där saker och ting börjar röras om för vännerna. Tom Hanks och Tim Allen gör återigen rösterna till Woody och Buzz.
 

Fler stora premiärer på väg i sommar:

 
"Brightburn" (24 maj)
"Rocketman" (29 maj)
"Ma" (31 maj)
"Hudsjurens hemliga liv 2" (5 juni)
"Men In Black: International" (14 juni)
"Midsommar" (10 juli)
"Scary Stories to Tell in the Dark" (9 augusti)
 

Bläddra bland sommarens alla biofilmer i vår kalender...

 
Vilka sommarfilmer längtar du efter att se? Kommentera nedan!
| 29 april 2019 17:30 |