Film

Skribent

Viktor Jerner

18 mars 2017 | 14:00

Galen teori: är "Life" i själva verket en superhjältefilm?

Det finns en del misstänksamma sammanträffanden som skulle kunna peka på det, men hur sannolikt är det egentligen?
Om bara fyra dagar dyker svenska Daniél Espinosas nya science fiction-film "Life" upp på biograferna världen över, med stora namn som Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds och Rebecca Ferguson i huvudrollerna. På ytan ser det ut som en av många "Alien"-hyllningar som dyker upp lite då och då, men kan den i själva verket vara något helt annat?

När en Reddit-användare upptäckte att en trailer till "Life" lånar en bildruta ur Sam Raimis "Spider-Man 3" föddes nämligen en flippad teori om att det här skulle kunna vara en sorts prequel till den länge planerade filmen om Spider-Man-skurken Venom. Den "lånade" bildrutan skulle i så fall kunna vara en sorts blinkning till det faktumet för de mest uppmärksamma fansen.

Sannolikheten för att detta visar sig stämma är givetvis mikroskopisk, men vissa spännande sammanträffanden har gjort att teorin trots det har fått luft under vingarna. Det mest uppenbara är att den hotfulla livsformen i "Life" (bilden nedan) utifrån trailers verkar bete sig på ett sätt som påminner om hur Venom-symbioten – som är i konstant jakt på en värd att fästa sig på och ta över – fungerar i serierna. Dessutom skulle den också rent utseendemässigt (med sin tydliga svarta "kärna") fungera bra som en nytolkning av symbioten. 


Den mystiska utomjordiska livsformen i "Life". 

Det är också värt att nämna att nyheten om den kommande "Venom"-filmen landade bara dagar efter den här teorin fick fart, vilket gav den ytterligare kraft. En annan aspekt som jag tror späder på snacket är att det inte har gått så lång tid sedan M. Night Shyamalans "Split" gjorde något liknande med sitt narrativ. Innan den filmen hade det känns mer otroligt att ett filmbolag skulle välja att dölja ett säljbart varumärke i marknadsföring och liknande, men nu har det hänt. 

Hur som helst, som nämnt är sannolikheten för det här scenariot ytterst låg på alla plan. Det som allra mest cementerar det för mig är casten, jag tror helt enkelt inte att Espinosa hade fått med sig skådespelare som Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal på tåget om "Life" hade varit en Venom-film. Reynolds är själv redan aktiv i Marvel-universumet med "Deadpool" och Gyllenhaal verkar aktivt ha hållit sig borta från superhjältarnas värld i hela sin karriär.  Men men, den som lever får se på onsdag!

Vad tror ni om sanningshalten i den här teorin? 
| 18 mars 2017 14:00 |