Film

Skribent

Mats Karlsson

24 mars 2015 | 22:00

"Fast & Furious 7" siktar på Oscarn för Bästa film

Vin Diesel förutspår att actionfilmen kommer att vinna den tyngsta Oscarn vid nästa gala.
Att "Fast & Furious 7" kommer att regera på biotoppen de närmaste veckorna är något många förväntar sig. Enligt huvudrollsinnehavaren Vin Diesel siktar man högre än så, han förutspår att filmen kommer även bli rejält framgångsrik vid nästa Oscarsgala.

- Universal kommer att ha den största filmen genom historien med "Fast & Furious 7". Den kommer troligtvis vinna Oscarn för Bästa film, om nu inte Oscarsgalan vill fortsätta att hålla sig irrelevant.

- Den kommer vinna Oscarn för Bästa film. Det finns inget annat som ens kommer i närheten av den här filmens inflytande, säger Vin Diesel till Variety.

Diesel lägger till att Universals VD, Ron Meyer har vid flera tillfällen påpekat att "Fast 5" och "Fast 6" skulle ha varit Oscarsutmanare, om de inte haft en siffra i titeln.

Det är inte första gången en bred actionfilm har haft förhoppningar om Oscarn. I december anmälde Paramount Pictures "Transformers: Age of Extinction" till årets Oscarsrace. Det vågade försöket nådde dock inte fram till den önskade nomineringen.

Vad tror ni? När är Oscarsgalan redo för att nominera lättsmälta actionfilmer?
| 24 mars 2015 22:00 |