Film

Skribent

MovieZine

13 april 2015 | 23:30

Fast & Furious 7 regerar biotoppen

Veckan bjöd inte på några större överraskningar i biotoppen. Segertåget för James Wans "Fast & Furious 7" fortsätter.
"Fast & Furious 7" är inte helt oväntat en enorm kassako för Universal, och filmen har nu spelat in över 800 miljoner dollar internationellt.  Noterbart är att filmen om de biltokiga actiontorskarna därmed klättrat upp ända till en 9:e plats på listan över pengar indragna efter just perioden tio dagar sedan release. 

Bakom sig på den listan har Fast 7 bland annat The Hunger Games, Avatar och Toy Story 3! Den beräknas nu bli en av de mest inkomstbringande filmerna någonsin och förutspås landa runt åtminstone 1,2 miljarder dollar i intäkter. Vilket alltså är intäkter norr om sinnessjuka 10 miljarder svenska kronor.

"Annie", som baseras på musikalen med samma namn, och som är en remake på John Hustons film från år 1982, har klättrat till en fin 3:e plats på svenska biotoppen. Filmen, som blivit sågad i USA men belönades med 3/5 av vår recensent Lotta Zachrisson har alltså fallit oss mer i smaken här än hos jänkarna tvärs över Atlanten. Den har totalt dragit in nästan 135 miljoner dollar internationellt, eller alltså nästan 1,2 miljarder svenska kronor.

Ni hittar svenska biotoppen och amerikanska  box office-listan här!

Snabba bilar och barnhemsbarn på tapeten alltså, vad har ni för bio-planer?
| 13 april 2015 23:30 |