Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2019 | 07:00

"Det: Kapitel 2" blir närmare tre timmar lång

Mycket skräck för pengarna när Pennywise återvänder!
Stephen Kings berättelse om den läskiga clownen kallad Det återvänder på bio i höst. Och det låter som en extra otrevlig upplevelse för alla clownrädda: filmen rapporteras bli närmare tre timmar lång. Speltiden klockar in på hela 2 timmar 50 minuter, enligt flera källor inkl. Filmstaden.

Det är ändå inget mot de fyra timmar som den ursprungliga klippningen landade på. Regissören Andy Muschietti berättar:

- När man skriver en film så verkar allting viktigt för berättelsen. Men när man har klippt den och den är fyra timmar lång inser man att en del scener lätt kan lyftas ut, utan att påverka historien.

- Du kan inte släppa en fyra timmar lång film, då blir publiken obekväma - oavsett vad de ser. Men vi har till slut en film på 2 timmar och 45 minuter med ett väldigt bra tempo. Ingen som har sett den har klagat, säger Muschietti.

De bortklippta bitarna inkluderar några "fantastiska scener" som enligt producenten Barbara Muschietti kommer dyka upp på en Director's Cut-version längre fram.
 
 
"Det: Kapitel 2" utspelar sig 27 år efter händelserna i "Det". Barnen i Losers Club har blivit vuxna och återvänder till Derry för att möta sina demoner en sista gång. I rollistan syns bland andra Jessica Chastain och James McAvoy. Filmen får biopremiär den 6 september.
| 16 augusti 2019 07:00 |