Skribent

Alexander Dunerfors

9 oktober 2012 | 11:15

Blodbad i spanska Sitges

Vi som inte fick nog av fantastisk film i Lund, drar vidare till spanska Sitges där det bjuds på ännu mer skräck, psykopater och levande döda.

Sitges 45:e filmfestival kickade nyligen förra veckan, och för andra året i rad är Andreas Samuelson mitt i händelsernas centrum, för att ge oss recensioner på filmerna det kommer att snackas om.

Här är ett urval av de på förhand mest hajpade filmerna på Sitges Film Festival i år:

Seven Psychopaths

Martin McDonagh följer upp "In Bruges" med en thrillerkomedi, där en stjärnspäckad rollista får fullt upp med att hitta en gangsters kidnappade hund.

Sightseers

"Kill List"-regissören Ben Wheatley är tillbaka med en ny skruvad historia. Här förvandlas ett brittiskt pars husvagnssemester till en mardröm... för alla som kommer i deras väg.

The Lords of Salem

En DJ råkar av misstag släppa lös en helvetisk förbannelse över staden Salem. Nytt från Rob Zombie.

Frankenweenie

Tim Burton återupplivar en av sina allra första kortfilmer och förvandlar den till en 3D-animerad spelfilm. Handlar om en pojke som sörjer sin döda hund.

Tower Block

Brittisk thriller. Ett år efter att blivit vittnen till ett mord råkar hyresgästerna i Tower Block 31 ut för en krypskytt, som knäpper dem en efter en.

Zombie Ass: Toilet of the Dead

Japansk skräckkomedi där ett gäng ungdomar smittas av en jobbig magparasit. En riktig stinkare, eller en blivande kultklassiker?

The Fantastic Fear of Everything

Simon Pegg spelar en paranoid författare som hela tiden tror att han ska bli mördad. Brittisk komedi med en twist.

Läs recensioner av dem och fler Sitges-premiärer på MovieZine under veckan.

| 9 oktober 2012 11:15 |