A Fantastic Fear of Everything 2012

Komedi
Storbritannien
A Fantastic Fear of Everything poster

Synopsis

Barnboksskribenten Jack har sadlat om till deckarförfattare. Men hans research i mord och eländigheter gör honom paranoid. Han tror ständigt att han själv ska bli mördad.

När en Hollywoodagent av oklar anledning blir intresserad av en av Jacks böcker, blir det inte hans stora genombrott utan snarare hans stora sammanbrott. Jack tvingas att konfrontera sina värsta demoner.
Ditt betyg
2.7 av 33 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

27 oktober 2012 | 12:01

Småkul men inte fantastiskt

#Sitges 2012 - Simon Pegg är tillbaka i den form han passar bäst - brittisk komedi. Han spelar Jack, en före detta barnboksförfattare som utvecklar en frenetisk paranoia när han skriver en bok om seriemördare. Inför ett möte med en Hollywood-producent tvingar han ner sig själv till en tvättstuga vilket får ödesdigra konsekvenser.

Pegg är på pappret perfekt för denna roll. Det är en orgie i minspel, hysteriska utbrott och slapstick, något han hanterat väl i både "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz". Problemet här är att debuterande regissörerna Crispian Mills (orelaterat sångare och gitarrist i bandet Kula Shaker!) och Chris Hopewell har tagit sig lite vatten över huvudet med denna infallsrika vansinnesfärd och mer än ofta tillåter de sin stjärna att spela över.

Filmen i sig är stundtals riktigt rolig men samtidigt faller vissa skämt platt och upplägget - med någon som ständigt fruktar att bli mördad och därmed lider av bisarra fantasier och hallucinationer - passar komedifacket ganska illa.

Däremot är det stilsäkert gjort med suverän användning av klippning, kameravinklar, slowmotion och musik (fans av Europe kan nog få en kick av en viss scen). Det är knappast fantastiskt tyvärr men det finns klart ett visst underhållningsvärde och en säregen stil. Och för fans av Pegg är det en delvis enmansshow som låter honom spela ut hela registret.

Bonus för kultansikten som Paul Freeman ("Jakten på den försvunna skatten") och Clare Higgins ("Hellraiser") i biroller.

| 27 oktober 2012 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera A Fantastic Fear of Everything