Serie

Skribent

Anders Eklöf

1 februari 2021 | 23:00

Bekräftat: "Sonic the Hedgehog" blir animerad tv-serie på Netflix

"Sonic Prime" har premiär på streamingtjänsten 2022 och är riktad till både barn och långvariga fans av spelfiguren.
För ett tag sedan ryktades det om att Netflix har en 3D-animerad tv-serie på gång om Sonic the Hedgehog, den ilsnabba igelkotten och spelfiguren som varit populär sedan 90-talet. 
 
Nu har Netflix bekräftat ryktet, om att tv-serien "Sonic Prime" har premiär på streamingtjänsten 2022. 
 
 
Enligt den officiella beskrivningen är serien ett "högoktanigt äventyr där multiversums öde vilar i hans händer", med totalt 24 avsnitt på gång. 
 
"Sonic är en älskad karaktär som har en speciell plats i mångas hjärtan, inklusive mitt eget. Jag spenderade många timmar med det blåa fartstrecket som barn och har fått privilegiet att få ta den här karaktären som alla känner till och älskar till ett helt nytt äventyr på Netflix - ett äventyr som en generation av lojala och nya fans runtom i världen kan uppskatta", säger Dominique Bazay, som är chef för animation på Netflix. 
 
 
Serien är under produktion av Man of Action Entertainment, som ligger bakom "Ben 10" och tv-serien "Big Hero 6", och animeras av WildBrain ("Teletubbies" och "Carmen Sandiego").
 
"Sonic Prime" ska vara riktad till en målgrupp på barn från 6 till 11 år, samt långvariga fans i alla åldrar. Dessvärre finns ännu ingen trailer eller någon bild från serien. 
 
Förutom det är en uppföljare på "Sonic the Hedgehog"-filmen från 2020 (3 av 5) på väg, återigen med Ben Schwartz i huvudrollen och Jeff Fowler som regissör.
 
Netflix har även andra tv-serier baserade på spel som "Assassin's Creed", "Splinter Cell" och "Resident Evil" på gång. 
 
Kommer du titta på "Sonic Prime"? 
| 1 februari 2021 23:00 |