Serie

Skribent

Anders Eklöf

31 juli 2020 | 17:47

Spelserien "Splinter Cell" blir tecknad tv-serie på Netflix

Manusförfattaren bakom "John Wick"-filmerna står bakom rodret.
Det verkar utan tvekan vara en rådande trend att göra tv eller film av kända spelserier, då flera projekt är på gång just nu. 
 
Det senaste är att manusförfattaren Derek Kolstad ska göra en tecknad tv-serie baserad på Ubisofts populära spelserie "Splinter Cell" till Netflix, något som sajten Variety rapporterar
 
Enligt källor handlar det om två beställda säsonger bestående av totalt 16 avsnitt. 
 
Det första spelet kom 2002 och har fått sex uppföljare genom åren. Serien handlar om den föredetta U.S Navy Seal-soldaten Sam Fisher, som blir rekryterad av den mystiska NSA-divisionen Third Echelon för att utföra hemliga uppdrag.
 
Spelen jämförs ofta med "Metal Gear Solid"-serien, då de båda handlar om att smyga sig fram snarare än att skjuta hejvilt omkring sig. Dock är "Splinter Cell" något mer verklighetstroget och jordnära.
 
Derek Kolstad verkar vara inne på att göra filmer och serier baserade på spel just nu, då han förutom "Splinter Cell" ska skriva manus till en serie baserad på indiespelet "My Friend Pedro" och film av det svenskutvecklade "Just Cause"
 
Andra projekt som är i rullning är tv-serier baserade på "The Last of Us", "Cuphead" och "Fallout". Även "Uncharted" ska bli film
 
Tror du att "Splinter Cell" kan fungera som tv-serie? 
| 31 juli 2020 17:47 |