Spel

Skribent

Lina Svensson

5 mars 2020 | 21:20

Spelet "The Last of Us" blir tv-serie på HBO

Det hyllade tv-spelet kommer inom en snar framtid att kunna avnjutas på nytt i form av en tv-serie. Hurra!
Även om du tillhör gruppen som inte är särskilt intresserad av tv-spel tror jag nog att du har hört talas om spelet “The Last of Us” tidigare. Spelet som släpptes år 2013 exklusivt till Playstation tog en hel värld med storm och är enligt många (mig inkluderad) ett av de absolut bästa tv-spelen genom alla tider. 
 
I spelet “The Last of Us” får vi möta karaktärerna Joel och Ellie som tillsammans försöker att överleva i en värld som har drabbats av en zombieapokalyps. Joel som bär en tung börda från sitt förflutna på sina axlar har svårt för att släppa in nya människor i sitt hjärta, men när han tilldelas uppdraget att föra Ellie västerut inser han med tiden att denna flicka kanske betyder mer för honom än vad han först hade kunnat tro.
 
I maj kommer så äntligen en uppföljare till detta mästerverk till spel, som jag misstänker att flertalet av er suktar efter just nu. Och idag kom alltså de goda nyheterna att vi har mer att vänta från “The Last of Us”. Det älskade tv-spelet kommer nämligen att bli tv-serie på HBO. Planerna för en filmatisering av detta spel har funnits en tid och först var tanken att "The Last of Us" skulle bli en film. Men nu står det alltså klart att det blir en tv-serie istället (och ingen är väl ledsen för det?). 
 
Craig Mazin, en av hjärnorna bakom den tokhyllade serien “Chernobyl” har fått det ärofyllda uppdraget att återskapa berättelsen om Joel och Ellie till tv-rutan. Med sig på tåget har han också Neil Druckmann från studion bakom tv-spelet (Naughty Dog) som kommer att skriva manuset. 
 
Ännu finns det inga detaljer kring när denna serie kommer att få premiär, eller vilka skådespelare som kommer att få axla rollerna som Joel och Ellie. Maisie Williams var en favoritkandidat för rollen som Ellie tidigare, men är troligtvis för gammal för den rollen idag. Men ryktena går om att serien redan kan ha börjat spelas in. Snälla, snälla låt tiden fram tills premiären få gå fort!
 
Hur taggad är du på att få avnjuta detta spel i form av en tv-serie?
| 5 mars 2020 21:20 |