Film

Skribent

Anders Eklöf

16 juli 2020 | 09:38

Regissören bakom "Stuber" gör film av "Just Cause"-spelen

Den svenska spelserien "Just Cause" av Avalanche Studios är på väg till vita duken, regisserat av Michael Dowse.
För ungefär ett år sedan berättade vi att det tyska filmbolaget Constantin Film köpte upp filmrättigheterna för den populära spelserien "Just Cause", (som inte ska förväxlas med filmen med samma namn med Sean Connery från 1995), skapad av svenska Avalanche Studios.
 
Då kunde vi även berätta att manusförfattaren Derek Kolstad, som bland annat skrivit "John Wick"-filmerna, ska skriva manus. 
 
Nu är det klart att Michael Dowse ska regissera filmen, skriver sajten The Wrap. Han har tidigare regisserat actionkomedin "Stuber" från 2019, med Dave Bautista och Kumail Nanjiani i huvudrollerna.
 
 
 
"Just Cause"-spelen kretsar kring spionen Rico Rodriguez som genom fyra spel härjat genom olika öar för att stoppa den dödliga legosoldatgruppen The Black Hand. Serien är känd för sin väldigt öppna värld, galen action och humor. Vad exakt filmen ska handla om eller vem som kommer spela Rico Rodriguez är i dagsläget oklart. 
 
Det är inte första gången Derek Kolstad skriver manus till rörlig bild baserat på ett svenskt tv-spel, då även en tv-serie baserad på "My Friend Pedro" är på väg
 
 
Vad tror du om en film baserad på "Just Cause"? 
| 16 juli 2020 09:38 |