Film

Skribent

Adrian Mirgolozar

22 maj 2019 | 10:00

"John Wick"-manusförfattaren Derek Kolstad filmatiserar "Just Cause"

Det tyska filmbolaget Constantin Film har köpt filmrättigheterna för den mycket populära spelserien skapad av svenska Avalanche Studios.
Derek Kolstad, arkitekten bakom "John Wick"-filmerna, har några väldigt coola projekt vid horisonten. Han har skrivit manus för actionrullen "Booker", den hårdkokta "Nobody" med Bob Odenkirk samt en tv-serie av det världsberömda spelet "Hitman" för Hulu. Nu har han ännu ett gig i kalendern, där han fortsätter vara kvar i spelvärlden. 
 
Kolstad har fått jobbet att skriva manuset till den kända actionspelet "Just Cause", skriver Deadline. Constantin Film, det tyska bolaget som bland annat ligger bakom "Resident Evil"-filmerna, har nu köpt filmrättigheterna för titeln. Man kommer införa ett samarbete med Prime Universe Films i hopp om att skapa en franchise av detta. 
 
"Just Cause" är ett öppen värld-spel som utspelar sig i flertal öar världen över. Här följer man spionen Rico Rodriguez, vars uppdrag är att stoppa den dödliga legosoldatsgruppen The Black Hand. Spelet har fått sitt namn från den amerikanska invasionen av Panama, kodnamn Operation Just Cause, som ägde rum 20 december 1989.
 
 
För några år sedan var det planerat att "Rampage"-regissören Brad Peyton skulle filmatisera en version av "Just Cause" med Jason Momoa som Rico Rodriguez, men det ser ut som att den planen inte längre är aktuell. Constantin Film siktar på inspelning 2020, där en regissör och skådis förväntas bli klar inom kort. Inget premiärdatum har släppts för tillfället. 
 
Har du spelat "Just Cause"-spelen? Vad tycker du om Derek Kolstad som manusförfattare för filmatiseringen? Kommentera nedan!
| 22 maj 2019 10:00 |