Serie

Skribent

Anders Eklöf

3 juli 2020 | 00:14

Skaparna av "Westworld" tar spelserien "Fallout" till tv

Den populära postapokalyptiska spelserien "Fallout" blir tv-serie på Amazon Prime.
När en spelserie blivit tillräckligt populär verkar det bara vara en tidsfråga innan den dyker upp på vita duken eller på någon av de många streamingtjänsterna. Nyligen fick vi till exempel veta att "The Last of Us" blir en serie på HBO
 
Härnäst är det dags för den populära spelserien "Fallout" att bli tv-serie, då Amazon och spelstudion Bethesda nyligen utannonserat att de jobbar på projektet. 
 
 
Serien skapas av duon Lisa Joy och Jonathan Nolan, som ligger bakom den framgångsrika tv-serien "Westworld" på HBO. Till sajten Variety säger de att de satsar på att fånga den hårda stämningen från spelen, samtidigt som de lovar att den ska strösslas med ögonblick av "ironisk humor och nukleära fantasier från b-filmer" som fansen har lärt sig att älska. 
 
"Fallout"-serien hade sin premiär 1997, av utvecklarna Interplay Entertainment. Spelen skildrar ett USA efter ett världsomfattande kärnvapenkrig och den postapokalyptiska världen det lämnat bakom sig. Sedan "Fallout 3" är det dock Bethesda Softworks som jobbar med serien, som annars är kända för sin populära fantasyserie "The Elder Scrolls". 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spelen är älskade av många för sin bisarra humor, rollspelsinslag och inlevelsefulla värld. Personligen har jag bara spelat "Fallout 4", som jag tyckte var skapligt underhållande. Det senaste spelet, "Fallout 76", har dock fått ta emot en hel del hård kritik och har för närvarande det låga användarbetyget 2.7 på Metacritic.
 
 
I dagsläget finns det inget datum för när serien är tänkt att ha premiär på Amazon Prime. 
| 3 juli 2020 00:14 |