Serie

Skribent

Anders Eklöf

27 september 2020 | 19:11

"Resident Evil: Infinite Darkness" kommer till Netflix nästa år

En animerad tv-serie baserad på zombiespelen "Resident Evil" är under utveckling.
Det är tidigare bekräftat att Netflix jobbar på en live action-serie baserad på den japanska spelserien "Resident Evil" bestående av åtta avsnitt, men det finns ännu ingen information om vilka skådespelare som medverkar eller när den har premiär. 
 
Idag visade Netflix dock en trailer för den datoranimerade serien "Resident Evil: Infinite Darkness" på spelmässan Tokyo Game Show, som släpps på streamingtjänsten någon gång under 2021. 
 
 
Serien produceras av Hiroyuki Kobayashi, som jobbat med spelserien i många år och producerat de tre tidigare datoranimerade filmerna "Resident Evil: Degeneration", "Resident Evil: Damnation" och "Resident Evil: Vendetta". 
 
"Genom att lägga till spänning i dynamiska actionscener kommer den här serien att visa en Resident Evil-värld som ni aldrig sett tidigare", skriver Capcom. 
 
Tv-serien verkar kretsa kring karaktärerna Leon S. Kennedy och Claire Redfield som gjorde sin debut i spelet "Resident Evil 2" från 1998, som fick en remake förra året (vi gav spelet betyget 4 av 5). Det kommer troligtvis skjutas en hel del zombier och muterade monster under seriens gång. 
 
 
"Resident Evil" har även filmatiserats tidigare med Milla Jovovich i huvudrollen. Serien består av fem filmer och är den mest framgångsrika filmatiseringen av ett spel, som totalt tjänat in 1,2 miljarder dollar. 
 
Som ett relativt nyblivet fan av spelserien är jag försiktigt optimistisk, då den tidigare animerade filmen jag sett inte var särskilt bra. 
 
Vad tycker du om "Resident Evil"? Tycker du om de tidigare filmatiseringarna? 
| 27 september 2020 19:11 |