Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 augusti 2020 | 15:30

Så blir nya "Resident Evil"-serien på Netflix

Du har spelat spelen. Du har sett filmerna. Snart är det dags att kolla in tv-serien. Nu vet vi mer om vad den ska handla om.
När Netflix tar sig an den populära "Resident Evil"-franchisen väntar en skräckserie som utspelas i två parallella tidslinjer. Det avslöjar ett pressmeddelande från streamingtjänsten.

I den första tidslinjen möter vi 14-åriga systrarna Jade och Billie Wesker som just har flyttat till New Raccoon City. Snart inser de att något inte står rätt till i staden, och att deras far kan dölja mörka hemligheter... Hemligheter som kan förgöra världen.

Den andra tidslinjen utspelar sig över ett årtionde senare. Färre än 15 miljoner människor är kvar på Jorden, och mer än 6 miljarder monster - folk som infekterats av T-viruset. Jade är nu i 30-årsåldern och försöker att överleva i den Nya Världen, medan hemligheterna ur det förflutna fortsätter att hemsöka henne.
 
Efternamnet borde låta välbekant för alla fans - Albert Wesker från ljusskygga Umbrella Corporation är en av skurkarna man möter i spelen och i filmerna.
 
 
Bronwen Hughes ("The Walking Dead") kommer regissera de två första avsnitten. Manusförfattaren och showrunnern Andrew Dabb säger samtidigt att "Resident Evil" är hans favoritspel:

- Det ska bli så otroligt spännande att berätta ett nytt kapitel i denna otroliga historia, och att ge Netflix-publiken den första någonsin "Resident Evil"-serien. Här finns något för alla fans, inklusive de som kommer in för första gången. Vi kommer få se en del gamla ansikten, och en del saker - blodtörstiga, galna saker - som ni aldrig har sett innan.

Låter lovande! Den första säsongen ska bestå av 8 entimmesavsnitt. Än så länge är inga skådespelare kända och det är oklart när serien får premiär.
| 27 augusti 2020 15:30 |