Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 december 2020 | 23:02

"Sonic the Hedgehog" kan bli animerad tv-serie på Netflix

Enligt en nu borttagen tweet är en animerad tv-serie baserad på spelfiguren Sonic the Hedgehog på väg till Netflix.
Under 90-talet var världens snabbaste igelkott och spelfiguren Sonic the Hedgehog från spelföretaget Sega en stark konkurrent till Nintendo och deras maskot Super Mario. 
 
Sedan storhetstiden med tecknade tv-serier på TV3, frukostflingor och glassar med figuren på har spelen blivit allt sämre med åren. För något år sedan släpptes dock det allmänt hyllade "Sonic Mania" som gick tillbaka till rötterna och i våras fick vi den relativt omtyckta biofilmen "Sonic the Hedgehog" (som MovieZine gav 3 av 3). 
 
Enligt en nu raderad tweet från Netflix är en 3D-animerad tv-serie baserad på "Sonic the Hedgehog" på väg till streamingtjänsten, som har en tänkt premiär 2022. 
 
Fccdc9405351c5952ba6dc7ea876bd01 sonic tweet
 
Enligt inlägget är serien under utveckling av Sega, produktionsbolaget WildBrain ("Teletubbies" och "Carmen Sandiego") och Man of Action Entertainment ("Ben 10" och "Big Hero 6"-serien).
 
Mycket mer än det vet vi inte i nuläget, men det ryktas att avslöjandet kommer under The Game Awards som sänds på Youtube under natten till fredagen den 11 december. 
 
En uppföljare på "Sonic the Hedgehog"-filmen från 2020 är på väg, återigen med Ben Schwartz i huvudrollen och Jeff Fowler som regissör. 
 
Förutom Sonic har streamingtjänsten Netflix tv-serier baserade på spel som "Assassin's Creed", "Splinter Cell" och "Resident Evil" på gång, så det låter inte helt orimligt att även den blå igelkotten kan få en chans.
 
Vad tycker du om "Sonic the Hedgehog"? 
 
| 10 december 2020 23:02 |