Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

25 juli 2017 | 14:10

Andy Serkis om hur "Jungle Book: Origins" skiljer sig från Favreaus "Djungelboken"

Gollums version ska bland annat vara mer trogen bokförlagan.
De allra flesta var överens om att Jon Favreaus "Djungelboken" var en rakt igenom härlig tolkning av den gamla sagan, så frågan har hängt i luften; hur toppar man den? Och varför skulle man vilja försöka?
 
På sant Hollywood-manér är nämligen ytterligare en version av Rudyard Kiplings bok på väg till vita duken, och det bara några år efter "Djungelboken". Den här gången är dock Andy Serkis med på tåget, och är det något Serkis vet hur man gör är det att få liv i animerade karaktärer. I en intervju med ScreenRant beskriver han hur deras "Jungle Book: Origins" kommer att särskilja sig från Favreaus version:
 
- Tja, vår film använder performance capture, vilket deras inte gjorde. Vår är filmad på plats, på riktiga platser, vi spelade in i Sydafrika. Vår film är väldigt mycket mer lik vanlig live action-fotografering. Vi har skådespelare som spelar de här djuren till skillnad från att bara göra rösterna, så där finns en stor skillnad. Det här sättet att förkroppsliga karaktären och verkligen äga rollen från idé till färdig karaktär. Vår version är, likt boken, baserad i Indien. Det är mitt under kolonialtiden runt sekelskiftet, så den har den där autenticiteten, och på ett sätt den där känslan av att vara närmare Rudyard Kiplings ord.
 
"Jungle Book: Origins" var från början tänkt att få premiär redan i oktober förra året, men sköts upp till nästa år. Ett beslut Serkis omfamnade:
 
- Jag måste säga att jag personligen verkligen är glad över att Warner Bros. ändrade datum för vår film. Ambitionen för det här projektet är enorm. Det vi försöker göra överstiger allt som någonsin gjorts vad gäller att överföra psykologisk- och emotionell nyans från våra skådespelare in i ansiktsuttrycken hos våra djur.
 
Gillade du "Djungelboken"? Tror du att "Jungle Book: Origins" kan slå den på fingrarna?
| 25 juli 2017 14:10 |