Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 maj 2020 | 19:00

8 helt nya kvalitetsserier att sätta dig i karantän med under maj

Trots mängder med pausade produktioner och igenbommade biografer, så lyckas streamingtjänsterna fortfarande leverera högklassig underhållning i tv-format.
Det är i vanliga fall under den här tiden som några av för-sommarens största succéer brukar få premiär på bio, men det återstår onekligen att se när de stora biofilmerna kommer att kunna släppas.
 
Lyckligtvis har vi ännu inte det problemet på tv-sidan av nöjesbranschen, utan vi har snarare en ovanligt stark tv-månad framför oss med flera riktigt intressanta och helt ny titlar. Här nedan har jag samlat de 8 som jag personligen ser fram emot allra mest - vilka är du mest peppad på?
 

"Hollywood" - 1 maj (Netflix)

 
 
Häng med tillbaka till Hollywoods guldålder, för en fin och underhållande omskrivning av dess historia. "Hollywood" är skapad av Ryan Murphy som bland annat ligger bakom de Emmyvinnande serierna "Feud", "Pose" och "American Crime Story".  
 

"The Eddy" - 8 maj (Netflix)

 
 
Den Oscarsvinnande regissören Damien Chazelle ("La La Land", "Whiplash") har skapat den nya Netflix-serien "The Eddy", som handlar om jazzklubbsägaren Elliots (André Holland) många problem i Paris. För den som gillade "Whiplash" och klarar av att lyssna på jazz - så är det här ett måste.
 

"I Know This Much is True" - 11 maj (HBO Nordic)

 
 
Mark Ruffalo spelar dubbla huvudroller när han axlar tvillingarna Dominick och Thomas Birdsey i det hjärtskärande dramat "I Know This Much is True". Det råder knappast någon tvekan om att vi kommer att hitta Ruffalo bland de Emmynominerade skådespelarna vid höstens gala.
 

"White Lines" - 15 maj (Netflix)

 
 
Álex Pina ligger bakom Netflix överlägset mest framgångsrika icke-engelskspråkiga tv-serie hittills, "La Casa de Papel" ("Money Heist"). Nu är han tillbaka med en helt ny originalserie hos streamingtjänsten! "White Lines" följer den nu vuxna lillasystern till en mördad storebror, som försvann 20 år tidigare under en DJ-resa till Ibiza, när hon börjar undersöka vem som egentligen ligger bakom mordet. 
 

"Snowpiercer" - 17 maj (Netflix)

 
 
Gillade du Bong Joon Hos ("Parasite") långfilmsversion av "Snowpiercer" från 2013? Den amerikanska tv-kanalen TNT släpper under maj en tv-serie-adaption av samma grundstory, denna gången med Jennifer Connelly och Daveed Diggs i huvudrollerna. Här i Sverige släpps serien veckovis på Netflix.
 

"The Great" - 19 maj (HBO Nordic)

 
 
Ifjol fick vi den outhärdligt tråkiga "Catherine the Great" med Helen Mirren i rollen som den ryske kejsarinnan "Katarina den stora". Tony McNamara ("The Favourite") har nu skrivit en avsevärt mer underhållande serie om samma historiska kvinna, denna gången spelad av Elle Fanning i sitt livs roll.
 

"Space Force" - 27 maj (Netflix)

 
 
Från det amerikanska "The Office"-gänget får vi nu en helt ny arbetsplatskomedi, nämligen Netflix-serien "Space Force". I huvudrollen hittar vi även denna gången Steve Carell, som översten med ansvaret att skapa den nya (av Donald Trump beställda) delen av den amerikanska militären. John Malkovich, Noah Emmerich och Lisa Kudrow dyker också upp framför kameran.
 

"Central Park" - 29 maj (Apple TV+)

 
 
Apple TV+ har hunnit släppa ett gäng olika originalserien sedan sin lansering i början av november - gemensamt för dem alla är att de verkar ha fått en lite högre budget än vad som varit normalt inom tv-branschen tidigare. "Bob's Burger"-skaparna har fått i uppdrag att skapa streamingtjänstens första animerade tv-serie (riktade mot vuxna), som dessutom höjt svårighetsgraden genom att skriva mängder med underhållande musikal-nummer som ska driva handlingen framåt. 
 
 

Läs också: De 10 bästa tv-serierna som du troligtvis har missat på HBO Nordic

 
Vilka av månadens nya tv-serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 1 maj 2020 19:00 |