Skribent

Alexander Dunerfors

22 juni 2013 | 17:01

5 höjdpunkter på årets Peace & Love Film Festival

Imorgon söndag drar Peace & Love Film Festival igång för andra året i rad. Den Borlänge-baserade festivalen visar närmare 40 kort- och långfilmer från hela världen, många av dem kommer att få sin nordiska premiär.

Juryn för tävlingsfilmerna består av regissören Maria Blom, klipparen Martin Hunter och den serbiska filmskaparen Maja Milos som förra året själv tog hem pris för sin debutfilm "Klipp".

Även i år är MovieZine på plats för att bevaka festivalen, premiärerna och torsdagens prisgala. Det här är punkterna vi mest ser fram emot:

Greetings from Tim Buckley

Efter invigningsfilmen som är "Broken City" är det dags för Sverigepremiären av dramat om den unge musikanten Jeff Buckley. I huvudrollen ser vi Penn Badgley i sin första stora roll sedan TV-serien "Gossip Girl".

Ginger & Rosa

Årets mittfilm är Sally Potters stjärnspäckade historia om vänskapen mellan två unga flickor i 1960-talets London. Elle Fanning ("Somewhere") och Alice Englert ("Beautiful Creatures") får stöd av Christina Hendricks, Oliver Platt och Annette Bening.

Prince Avalanche

Mot slutet av festivalen dyker denna pärla upp, som vi hade turen att se redan på Tribecas filmfestival i våras (läs Lotta Zachrissons recension här). Emile Hirsch och Paul Rudd spelar två omaka vägarbetare i en komedi av David Gordon Green.

Midnattsfilmer

När mörkret faller över Sveatorget är Borlängebor och festivalbesökare välkomna till gratis utomhusvisningar av klassiker, som firar jubileum 2013. Ta chansen att se eller se om gamla godingar som Hitchcocks "Fåglarna", "Måndag hela veckan" eller "Superman" med Christopher Reeve.

Fest!

Ingen festival utan fest, såklart, och Wasabryggeriet dukar upp till partaj varje kväll efter filmerna. På måndag kväll från 23-tiden är MovieZine på plats, och bjuder alla festivalbesökare på ett rykande färskt nummer av MovieZines sommartidning. Temat för kvällen är mexikanskt med anledning av premiären av "Sobre Ella". Ses vi där?

För 395 kr får du ett festivalpass som gäller hela veckan och ger dig inträde till alla filmer. Läs mer om programmet och köp dina biljetter på www.peaceandlovefilm.se »

Nedan hittar du våra recensioner av årets festivalaktuella filmer:

Tyskungen

Ginger & Rosa

Prince Avalanche

Broken City

Greetings from Tim Buckley

Five Dances

Sobre Ella

| 22 juni 2013 17:01 |