Greetings from Tim Buckley (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Om dagarna som ledde fram till Jeff Buckleys spelning på hans fars hyllningskonsert år 1991.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
2.7 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: GREETINGS FROM TIM BUCKLEY

Buckleys historia bara för fansen
Peace & Love Film Festival 2013 - Det handlar om Tim Buckley, en musiker jag aldrig hört talas om, och hans son Jeff Buckley, också en musiker jag aldrig hört talas om. Om deras förhållanden till kvinnor, deras egna obefintliga relation och deras musik.

Förutom att lyckas hålla sig borta ur mitt liv har Buckleys gjort ett lika bra jobb med att ignorera varandra. Vi får snart veta att Tim var frånvarande under Jeffs barndom, varpå Jeff är bitter men också motvilligt nyfiken när han bjuds in till att spela på farsans minneskonsert, i New York år 1991.

Vare sig en biografisk film följer ett helt liv eller bara dyker ner i några utvalda moment (som är fallet här), måste man ta i akt att inte alla har kunskaperna eller intresset från början. Och väljer du att se "Greetings from Tim Buckley" som ett drama, om en far och en son som bara råkar ha funnits på riktigt, får du stå ut med otroligt platta karaktärer med historier som aldrig fångar taget.

Men visst har Penn Badgley kul med sin roll. "Gossip Girl"-stjärnan har gjort smala men intressanta val i filmkarriären vid sidan av TV-serien. Han matchas fint av Imogen Poots, och de kunde vara ett charmigt indiepar, ja om inte för att varje scen är så lågmält skriven att man somnar.

Det är naturligtvis väldigt troligt att det finns de som har hört, och till och med uppskattar Jeff eller Tim Buckleys sånger. En annan skribent kallar dem för "sina generationers viktigaste folkmusiker". Och läser du den här recensionen av anledningen att Buckleys bakgrund och musik intresserar dig, ska du för all del se filmen och göra en egen bedömning. Musiken är en stor och viktig del av filmen och det räcker säkert för många fans.

Några nya fans lär de däremot inte få med det här sömnpillret till film, själv är jag rejält uttråkad.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Mats
Nja, jag tycker inte att det är ologiskt. För det är absolut inget tvång att vara expert om en karaktär, för isf skulle vi inte kunna recensera en enda dokumentär. Det är filmen i sin helhet vi recenserar och det som är viktigast är att se hur filmmakaren presenterar karaktären och hur han lyckas göra en bra historia av det. Kan både vara bra och dåligt att ha för bra kunskap om en karaktär/person. Som jag har sagt många ggr förut, film är film och bok/serietidning etc etc är just det. Ibland kan det vara skönt när filmmakare vågar ta sig friheter.
18937-1
Om än jag kanske håller med dig så är det ju en viss skillnad på påhittade filmkaraktärer och musiker som faktiskt levt. Känns ologiskt att jämföra dem, fast jag förstår hur du tänker.
Mats
Vi hade inte hört talas om Na-vis heller, men ändå skrev vi en recension på "Avatar". Kunde förstå ditt argument bättre om det handlade om att recensera artisten Tim Buckley, men här handlade det hela filmen. Musiken kan vara skitkass, men det påverkar inte hur filmen är.
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler