Greetings from Tim Buckley 2013

Drama Musik
USA
99 MIN
Engelska
Greetings from Tim Buckley poster

Synopsis

Om dagarna som ledde fram till Jeff Buckleys spelning på hans fars hyllningskonsert år 1991.
Ditt betyg
2.7 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Dunerfors

24 juni 2013 | 12:01

Buckleys historia bara för fansen

Peace & Love Film Festival 2013 - Det handlar om Tim Buckley, en musiker jag aldrig hört talas om, och hans son Jeff Buckley, också en musiker jag aldrig hört talas om. Om deras förhållanden till kvinnor, deras egna obefintliga relation och deras musik.

Förutom att lyckas hålla sig borta ur mitt liv har Buckleys gjort ett lika bra jobb med att ignorera varandra. Vi får snart veta att Tim var frånvarande under Jeffs barndom, varpå Jeff är bitter men också motvilligt nyfiken när han bjuds in till att spela på farsans minneskonsert, i New York år 1991.

Vare sig en biografisk film följer ett helt liv eller bara dyker ner i några utvalda moment (som är fallet här), måste man ta i akt att inte alla har kunskaperna eller intresset från början. Och väljer du att se "Greetings from Tim Buckley" som ett drama, om en far och en son som bara råkar ha funnits på riktigt, får du stå ut med otroligt platta karaktärer med historier som aldrig fångar taget.

Men visst har Penn Badgley kul med sin roll. "Gossip Girl"-stjärnan har gjort smala men intressanta val i filmkarriären vid sidan av TV-serien. Han matchas fint av Imogen Poots, och de kunde vara ett charmigt indiepar, ja om inte för att varje scen är så lågmält skriven att man somnar.

Det är naturligtvis väldigt troligt att det finns de som har hört, och till och med uppskattar Jeff eller Tim Buckleys sånger. En annan skribent kallar dem för "sina generationers viktigaste folkmusiker". Och läser du den här recensionen av anledningen att Buckleys bakgrund och musik intresserar dig, ska du för all del se filmen och göra en egen bedömning. Musiken är en stor och viktig del av filmen och det räcker säkert för många fans.

Några nya fans lär de däremot inte få med det här sömnpillret till film, själv är jag rejält uttråkad.

| 24 juni 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Greetings from Tim Buckley
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu