Sobre Ella 2013

Drama Komedi
Mexico
90 MIN
Sobre Ella poster

Synopsis

Fyra vänner sedan lång tid tillbaka – Ana, Daniel, Christian och Pia – drabbas hårt av det oväntade mordet på Anas pojkvän. Hur ska de kunna fortsätta i livet med skuggan av en sådan tragedi över sig? En berättelse om kärlek, tillit, lojalitet och förlåtelse.
Ditt betyg
3.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Dunerfors

25 juni 2013 | 22:01

Finstämt om kärlek och sorg

Peace & Love Film Festival 2013 - Mauricio T. Valles skarpa långfilmsdebut är en relationssåpa med kärlek, droger, sex, svartsjuka, stora känslor och spansk hetta. Lite mer djup hade garanterat högre betyg.

Om jag någonsin skulle regissera en film, så skulle den troligen se ut som "Sobre Ella". Drömskt fotad som genom ett Instagram-filter, poetiskt klippt där händelser från nu och då vävs samman på ett självklart sätt, till grym musik dessutom.

Allt från dialog till tavlor på väggen fascinerar, genom att vara lagom udda men väldigt äkta. Framför allt har detta drama från Mexiko det där som är märkligt nog så unikt: skådespelare som känns som riktiga personer, inte som karaktärer i en film. Jag motstår frestelsen att söka på deras tidigare roller för att inte bryta illusionen.

Det känns som att dyka upp på fest hos folk man inte känner, men spontant gillar. Därför blir det desto mer jobbigt när tragedin slår till och splittrar kompisgänget. Skrattet tillsammans blir till tårar i avskildhet, efter sorg följer försoning, och under den smärtsamma processen tvingas de omvärdera sina liv och vad som är viktigt.

En snygg skildring av 30-nånting-livet som egentligen bara lämnar en sak att önska, och det är mer utvecklade karaktärer. Fem, sex personer är ständigt i fokus och det enda man egentligen får veta om dem är vem som vill ligga med vem.

| 25 juni 2013 22:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Sobre Ella
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu