Five Dances (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Brodway-stjärnan Ryan Steele spelar i sin debutfilm en mycket talangfull ung dansare som precis flyttat till New York. "Five Dances" skildrar hans tid i en liten dansgrupp som drivs av både känslostormar och spänning i sitt skapande – en sensuellt visuell inblick i livet och den första kärleken i den moderna dansvärldens downtown.

Filmen är till största del inspelad i och runt en dansstudio i Soho och innehåller originaldanser av den internationellt erkända koreografen Jonah Bokaer, framförda av fem av New Yorks mest begåvade dansare.
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
3.3 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: FIVE DANCES

Som en dans på rosor
Peace & Love Film Festival - Man faller ju så lätt för de här enkla, briljanta och fina kärlekshistorierna. De som smittar av sig av endorfinkickarna och får allt att kännas enkelt. Ibland kan väl livet bara få vara en dans på rosor?

Alan Brown är tillbaka i festivalsvängen efter förra årets "Private Romeo". Här utspelar sig en blomstrande romans nästan enbart inom en danslokals fyra väggar. Fyra dansare har handplockats för att repetera en dansuppvisning. För Chip, en nyanländ 19-åring i storstaden New York, blir dansen ett sätt att släppa gamla hämningar och ett steg mot att hitta sig själv.

Nykomlingen Ryan Steele fångar huvudrollen fenomenalt. Och regissören/manusförfattaren släpper inte in mer dialog än nödvändigt. Man får veta mer än tillräckligt om Chips fördömande föräldrar och kämpiga bakgrund genom enskilda repliker och korta telefonsamtal. Så möter han Theo, och det slår gnistor sådär som det bara gör på film. Och det går inte att värja sig mot gullighetsfaktorn.

Sen att filmen är lite väl kort, danserna lite väl långa och ett malplacerat straight kärleksdrama inte tillför något. Petitesser i det stora hela.

Senast när jag föll så hårt för en film var det "Falling Overnight", en annan amerikansk liten indie som hittills bara visats på festival i Sverige. Delvis Kickstarter-finansierade "Five Dances" får förhoppningsvis ett bättre öde, men hursomhelst ta chansen att se den om du får den. Inte minst för att Theo och Chip utgör det sötaste bögparet på film på mycket länge.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
MagnusP
Denna filmen var så enkel. Och det behöver inte vara svårare än så för att bli bra. Steele visar otroligt mod att göra en sådan här roll.

Veckans populära filmer

Visa fler