Film

Skribent

MovieZine

7 december 2015 | 13:00

5 filmer att se innan "Star Wars: The Force Awakens"

Här är rullarna som hjälper dig hålla ut fram till premiären.
Om blott nio dagar är det dags. Premiär för "The Force Awakens". Ibland kan dessvärre nio dagar kännas som en evighetslång tid, men frukta icke! Här är fem filmer du kan fylla din tid med innan kraften vaknar på riktigt nästa vecka.

"Fanboys"
Efter att historien om cancerssjuke Daniel, som fick en tidig förhandsvisning av "Star Wars: The Force Awakens" just innan han gick bort, tog världen med storm tidigare i höstas kanske det kan vara läge att kolla in den här komedin från 2009 som handlar om nästan samma sak. En grupp überfans bestämmer sig för att åka till George Lucas stora Skywalker Ranch för att låta sin cancerssjuke vän få se "Episod 1 - Det mörka hotet" innan det är för sent. Med Kristen Bell, Jay Baruchel och Dan Fogler.

"The People vs George Lucas"
På tal om "Episod 1 - Det mörka hotet"; har du alltid undrat varför i hela friden fansen avskyr den så mycket? I den här dokumentären från 2011 får du svaret. En fascinerande inblick i nördkulturens universum.

"Stjärnornas krig och fred"
Kanske mer känd under namnet "Star Wars Holiday Special" har den här osedda julspecialen gäckat fans i åratal. Visades endast flyktigt på TV 1978 och handlar om att Han och Chewie försöker ta sig till Chewbaccas hemplanet Kashyyyk i tid för att fira "Life Day".  Fanns under en period att beskåda på YouTube, och bör fortfarande gå att hitta för den hängivne fantasten.

"Safety Not Guaranteed" 
Innan Colin Trevorrow fick uppdraget att regissera megarullen "Jurassic World" hade han gjort den här lilla indiepärlan om tidsresor. Se den för att få en uppfattning om hur bra Trevorrow kan vara, för han ska ju trots allt regissera kommande "Star Wars: Episod IX". Aubrey Plaza från "Parks & Recreation" spelar huvudrollen, men Mark Duplass stjäl showen som udda tidsrese-entusiast.

"Det våras för rymden"
Mel Brooks parodi på "Star Wars" kanske inte har åldrats så där överdrivet väl, men den är fortfarande absolut värd att kolla in för chansen att få garva lite åt Rick Moranis i rollen som "Dark Helmet".

Vilka filmer förbereder du dig med inför premiären av "The Force Awakens"?
| 7 december 2015 13:00 |