Safety Not Guaranteed (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En journalist drar tillsammans med två praktikanter iväg på ett uppdrag för att intervjua en man som annonserat att han söker en följeslagare för tidsresor.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SAFETY NOT GUARANTEED

Fyndig tidsresekomedi
#Sitges2012 - Indiefilm och tidsresor brukar sällan - om inte aldrig - gå hand i hand. I den här fyndiga, lilla komedin är det dock just en planerad tidsresa i en påstått fungerande tidsmaskin som påverkar en trio tidningsreportrars liv.

Främst vår hjältinna, Darius (Aubrey Plaza), en inåtvänd, uttråkad praktikant, fascineras av den tidningsannons som söker assisterande tidsresenärer. När Darius väl möter mannen bakom annonsen, byfånen Kenneth (Mark Duplass), finner de varann i en oförstående värld.

"Safety Not Guaranteed" är en väldigt typisk indiefilm i genren dramakomedi, det vill säga ännu en kusin till "Lars and the Real Girl", "Juno" och "Eagle vs. Shark". Med det sagt, så är den markeringen ingenting negativt. Visst är den kanske aldrig hysteriskt rolig eller besvarar några större, universala frågor. Men den är charmig, finstämd och välspelad. Den låtsas inte vara mer än vad den är och det är lätt att gilla den.

Debuterande regissören Colin Trevorrow har väl hand med båda sina karaktärer och skådespelare, både likväl sympatiska. Plaza (vars fantastiskt nedtonade uppenbarelse lyst i "Scott Pilgrim vs. the World" och TV-serien "Parks and Recreation") är självklar i en faktiskt skräddarsydd roll. Duplass, numera en veteran i indiesammanhang, är suverän som alltid och birolls/sictom-experten Jake Johnson är lika bra han som trions fåfänga ledare. Den som stjäl showen är dock en annan långfilmsdebutant, Karan Soni, som den nördige oskulden. Alla hade lätt kunnat bli tröttsamma stereotyper men här har man tagit de utstöttas parti och man får se en orättvis, hopplös omgivning genom deras ögon.

Vissa finner kanske begreppet tidsresor mer spännande i filmer som "Looper" (här sparar man med effekterna till upplösningen) men för de som kan uppskatta en dialog- och karaktärsdriven nördkomedi med både ett intelligent manus och välvalda skådespelare så finns här mycket att hämta.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
evert
Riktigt skön liten film! Välspelad, välskriven och snyggt foto. Underbar film! Stark 4/5.
#cageisbeautiful
Vet inte om jag gillar slutet eller inte. Men filmen var charmig och originell, kanske inte utmärkt regisserad men 3/5 ska den ha
magiul
Det är befriande skönt att se helt vanliga människor bete sig så som vanliga människor hade gjort. Jake Johnson personifierar begreppet vanlig skön kille och hans gäng är alla lika sköna och härliga att beskåda. Mark Duplass är underbar som den mystiske tidsresenären, och egentligen är det enda negativa jag kan hitta att filmen är för uppenbar i slutet. Jag hade föredragit ett mer mystiskt slut som inte ger alla svar på ett fat. Men en mycket stark 4/5.
Blixt Svar på magiul för
Jag tycker snarare att slutet var riktigt bra. Jag gillade hur osäkert allting var hela vägen fram till slutet och regissören lyckades hålla oss på tårna under hela filmen. Slutet blev helt enkelt väldigt tillfredsställande.
Visa fler (14)

Veckans populära filmer

Visa fler