Safety Not Guaranteed 2012

Drama Komedi Sci-Fi
USA
86 MIN
Engelska
Safety Not Guaranteed poster

Synopsis

En journalist drar tillsammans med två praktikanter iväg på ett uppdrag för att intervjua en man som annonserat att han söker en följeslagare för tidsresor.
Ditt betyg
3.2 av 292 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

16 oktober 2012 | 12:01

Fyndig tidsresekomedi

#Sitges2012 - Indiefilm och tidsresor brukar sällan - om inte aldrig - gå hand i hand. I den här fyndiga, lilla komedin är det dock just en planerad tidsresa i en påstått fungerande tidsmaskin som påverkar en trio tidningsreportrars liv.

Främst vår hjältinna, Darius (Aubrey Plaza), en inåtvänd, uttråkad praktikant, fascineras av den tidningsannons som söker assisterande tidsresenärer. När Darius väl möter mannen bakom annonsen, byfånen Kenneth (Mark Duplass), finner de varann i en oförstående värld.

"Safety Not Guaranteed" är en väldigt typisk indiefilm i genren dramakomedi, det vill säga ännu en kusin till "Lars and the Real Girl", "Juno" och "Eagle vs. Shark". Med det sagt, så är den markeringen ingenting negativt. Visst är den kanske aldrig hysteriskt rolig eller besvarar några större, universala frågor. Men den är charmig, finstämd och välspelad. Den låtsas inte vara mer än vad den är och det är lätt att gilla den.

Debuterande regissören Colin Trevorrow har väl hand med båda sina karaktärer och skådespelare, både likväl sympatiska. Plaza (vars fantastiskt nedtonade uppenbarelse lyst i "Scott Pilgrim vs. the World" och TV-serien "Parks and Recreation") är självklar i en faktiskt skräddarsydd roll. Duplass, numera en veteran i indiesammanhang, är suverän som alltid och birolls/sictom-experten Jake Johnson är lika bra han som trions fåfänga ledare. Den som stjäl showen är dock en annan långfilmsdebutant, Karan Soni, som den nördige oskulden. Alla hade lätt kunnat bli tröttsamma stereotyper men här har man tagit de utstöttas parti och man får se en orättvis, hopplös omgivning genom deras ögon.

Vissa finner kanske begreppet tidsresor mer spännande i filmer som "Looper" (här sparar man med effekterna till upplösningen) men för de som kan uppskatta en dialog- och karaktärsdriven nördkomedi med både ett intelligent manus och välvalda skådespelare så finns här mycket att hämta.

| 16 oktober 2012 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Safety Not Guaranteed
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu