Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 augusti 2021 | 09:00

20 lovande premiärer inleder årets starka tv-höst i september

"Lucifer", "Foundation" och "Star Wars: Visions" är bara några av tv-höstens mest efterlängtade titlar.
Efter en het sommar med förhållandevis få stora tv-premiärer, har det blivit dags för både allt mörkare kvällar och allt större tv-satsningar.  
 
Vi har visserligen fortfarande augusti-premiärerna av ”Threesome” (29 aug, Viaplay), "Deg" (30 aug, SVT) och ”Only Murders in the Building” (31 aug, Disney+) kvar innan det officiellt är dags att påbörja höstens första officiella tv-månad.
 
Men med hela 20 tv-premiärer (fördelade på sju olika streamingtjänster) på listan, så har det redan blivit dags att börja planera in höstens tv-tittande. Vi börjar med tio helt nya tv-serier och avslutar längst ned i artikeln med tio återkommande serier.
 

”Q-Force” - 2 sep (Netflix)

 
 
Hemliga agenter i "Q-Force" ger sig ut på extraordinära äventyr i den nya animerade tv-serien hos Netflix. Skådespelare som David Harbour, Sean Hayes, Wanda Sykes, Laurie Metcalf och Gary Cole lånar ut sina röster.
 

”Två systrar” - 5 sep (Viaplay)

 
 
Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn spelar huvudrollerna i tv-serien som baseras på Hannah Widells och Amanda Schulmans böcker med samma namn. Handlingen följer systrarna Vanessa och Alicia och kommer bjuda på både syskonkärlek och syskonrivalitet. 
 

”American Horror Stories” - 8 sep (Disney+)

 
 
"American Horror Story" har fått en spinoffserie med fristående skräck-avsnitt. Danny Trejo ("Machete") dyker upp som ond tomte i ett av avsnitten medan skådespelare som Matt Bomer, Billie Lourd och John Carroll Lynch dyker upp i några av de andra.
 

”American Rust” - 13 sep (Paramount+)

 
 
Kate Winslet löste småstads-mord i "Mare of Easttown" tidigare under året... men nu har det blivit dags för Jeff Daniels att göra något liknande i "American Rust". Serien har inte fått riktigt lika mycket publicitet som många av de andra titlarna på listan, men efter att ha fått förhandstitta på några avsnitt så finns det all anledning att hålla ett extra öga på denna.
 

”Scenes From a Marriage” - 13 sep (HBO Nordic)

 
 
En amerikansk adaption av Ingmar Bergman-klassikern "Scener ur ett äktenskap". Den här gången har handlingen däremot flyttats till ett nutida USA, med Jessica Chastain och Oscar Isaac i huvudrollerna. 
 

”The Premise” - 17 sep (FX)

 
 
Jon Bernthal, Lucas Hedges, Daniel Dae Kim, Katlyn Dever, Boyd Holbrook, Ben Platt och Edward Asner är bara några av skådespelarna som kommer att ge liv åt de fristående avsnitten i den nya antologiserien "The Premise". 
 

”Y: The Last Man” - 22 sep (Disney+)

 
 
Efter att ha rapporterat om olika försök till både film och tv-adaptioner av "Y: The Last Man" sedan slutet av 00-talet, så har det äntligen blivit dags för premiär. Handlingen utspelar sig i en postapokalyptisk värld och följer planetens sista levande man, i en värld där alla kvinnor skonades när ett mystiskt virus slog ut halva världens befolkning på en dag.
 

”Star Wars: Visions” - 22 sep (Disney+)

 
 
Ett gäng japanska anime-studios har fått chansen att ge sig in i Star Wars-galaxen, för att skapa en serie av fristående och unika kortfilmer.
 

”Foundation” - 24 sep (Apple TV+)

 
 
Apple TV+ släpper sin mest ambitiösa tv-serie hittills, med adaptionen av Isaac Asimovs hyllade sci-fi-böcker. Handlingen utspelar sig under 1000 års tid på ett gäng olika planeter. Seriens skapare David S. Goyer har dessutom sagt att han har planer för upp till åtta säsonger av den påkostade serien, så vi får hoppas att den lever upp till förväntningarna!
 

”Midnight Mass” - 24 sep (Netflix)

 
 
Efter att ha skapat "Geralds lek" och de båda skräckserierna "The Haunting of Hill House" och "The Haunting of Bly Manor", så har det blivit dags för Mike Flanagan att släppa sin nästa Netflix-skräckis. Den här gången kommer en läskig präst (Hamish Linklater) börja skrämma slag på sin församling, ute på en ödslig ö.
 

10 återkommande tv-premiärer att hålla koll på under september:

 
 
”La Casa de Papel" - 3 sep (säsong 5A, Netflix)
”What We Do in the Shadows” - 3 sep (säsong 3, HBO Nordic)
”Billions” - 6 sep (säsong 5B, HBO Nordic)
”Impeachment: American Crime Story” - 8 sep (säsong 3, FX)
”Lucifer” - 10 sep (säsong 6, Netflix)
”Sex Education” - 17 sep (säsong 3, Netflix)
”The Morning Show” - 17 sep (säsong 2, Apple TV+)
”Det som göms i snö” - 19 sep (säsong 2, Viaplay)
”Gåsmamman” - 20 sep (säsong 5, C More)
”Dear White People” - 22 sep (säsong 4, Netflix)
 

Läs också: 50+ nya filmer och serier på Netflix i september 2021

 
Vilka tv-premiärer ser du fram emot mest under september? Kommentera gärna nedan!
| 29 augusti 2021 09:00 |