Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juni 2021 | 15:00

20 heta tv-serier att inleda årets sommar med

Vi har plockat ut 20 heta tv-serier, fördelade på nio olika streamingtjänster, med premiär under årets första officiella sommarmånad.
Det blir allt svårare att hålla koll på exakt när och var de mest intressanta tv-premiärerna släpps här i Sverige. Jag har därför plockat ut 20 nya och återkommande tv-serier, som kommer att släppas på hela nio olika streamingtjänster under årets första officiella sommarmånad. 
 
Men istället för att du ska behöva hålla koll på alla olika streamingtjänsters tillägg i sina enorma kataloger av filmer och serier... så finns några av månadens mest intressanta premiärer samlade på ett och samma ställe här nedan:
 
"Flatbush Misdemeanors" - 1 juni (Paramount+)
 
Komikerna Dan Perlman och Kevin Iso spelar fiktiva versioner av sig själva i den nya komediserien "Flatbush Misdemeanors", som tycks bli en riktigt härlig blandning av "Atlanta" och "Dave" - vilket är två tv-serier jag personligen verkligen gillar. 
 

"Lisey's Story" - 4 juni (Apple TV+)

 
 
Stephen King har själv adapterat sin bok med samma namn och skrivit manus till miniseriens samtliga avsnitt, med Pablo Larraín ("Jackie", "El Club") som regissör. I huvudrollerna hittar vi Oscarvinnaren Julianne Moore ("Still Alice") och Clive Owen ("The Knick"). Det verkar onekligen som att Apple TV+ har fått till ett riktigt drömteam - och nu hoppas vi bara att serien kan leva upp till de höga förhoppningarna!
 
"Skitsamma" - 4 juni (Discovery+)
 
Nour El-Rafai debuterar som regissör med den nya tv-serien "Skitsamma" hos Discovery+. Handlingen kretsar kring ett gäng 20-åriga vänner som bestämmer sig för att flytta ihop i ett kollektiv mitt i Stockholm, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. 
 

"Sweet Tooth" - 4 juni (Netflix)

 
 
Välkommen till en postapokalyptisk värld där ett virus har haft ihjäl större delen av mänskligheten, men även givit upphov till en ny slags hybrid-människa. Vi får följa den unga pojken Gus som är hälften människa, hälften hjort, när han tvingas ut på en farlig resa - genom en värld där hybriderna nu jagas av de flesta (av de få) människor som finns kvar.
 
"Max Anger" - 6 juni (Viaplay)
 
Adam Lundgren är "Max Anger" i Viaplays nya tv-serie, som kommer att ta oss med på en intensiv och riskfylld jakt till Sankt Petersburg - efter att hans flickvän plötsligt försvinner. Skådespelarna Evin Ahmad ("Snabba Cash") och Johan Rheborg ("Partisan", "Solsidan") dyker också upp under säsongen.
 

"Loki" - 9 juni (Disney+)

 
 
Marvels nästa spinoffserie kommer att kretsa kring Tom Hiddlestons bluffmakande shape-shifter "Loki", som definitivt förtjänar att få glänsa lite i en helt egen produktion. Efter en väldigt hyllad inledning med "WandaVision" så fick "The Falcon and the Winter Soldier" ett lite mer ljummet (men godkänt) mottagande... nu återstår det att se hur väl "Loki" lyckas leverera på egen hand!
 
"Dystopia" - 13 juni (Viaplay)
 
Lite svensk sommarskräck har väl aldrig suttit fel? "Dystopia" tar oss ut till ett postapokalyptiskt lajv-rollspel som ska äga rum i en gammal fabrik som övergavs någon gång i mitten av 1980-talet, mitt under kalla kriget. Men relativt snart börjar oväntade saker att hända... 
 

"Katla" - 17 juni (Netflix)

 
 
Netflix första isländska originalserie, som för övrigt har fått svensk förstärkning av Aliette Opheim och Valter Skarsgård, ser på förhand ut som en serie med riktigt goda möjligheter att bli lika stor som tyska "Dark". Handlingen kretsar kring den lilla staden Vík, som ligger precis vid vulkanen Katla. Efter ett våldsamt utbrott börjar mystiska saker att hända i området kring staden.
 
"Physical" - 18 juni (Apple TV+)
 
En plågad hemmafru ser plötsligt ljuset i tunneln, dagen hon upptäcker aerobics. Alla som fortfarande saknar "GLOW" efter nedläggningen hos Netflix, tycks ha något härligt att se fram emot när Apple TV+ tar oss till 80-talets San Diego.
 
"Home Invasion" - 20 juni (Viaplay)
 
En Sverigeproducerad sci-fi-komedi med Johan Glans och ett gäng internationella skådespelare, där exempelvis Morena Baccarin ("Firefly", "V", "Deadpool") och John Noble ("Sagan om konungens återkomst", "Fringe") dyker upp... oväntat, men helt sant! Viaplay flyttar helt klart fram gränserna för vad vi kan förvänta oss från deras originalserier.
 

"Solos" - 26 juni (Amazon Prime Video)

 
 
En antologiserie bestående av sju fristående sci-fi-avsnitt, med skådespelare som Morgan Freeman, Helen Mirren, Anne Hathaway och Dan Stevens i några av huvudrollerna... ja, tack!
 

9 återkommande tv-serier i juni:

 
Large 0be87871d8002fc177c4af83bfb185a4 bosch season 7 header
Hela den sista säsongen av "Bosch" släpps på HBO Nordic under juni.
 
Det är givetvis inte bara helt nya tv-serier som släpps under juni, utan vi kommer även kunna njuta av ett gäng nya säsonger av redan befintliga serier. Här nedan hittar du alla premiärdatum för månadens mest efterlängtade återkommande produktioner.
 
"Genius: Aretha" - 4 juni (säsong 3, Disney+)
 
"Lupin" - 11 juni (säsong 1B, Netflix)
 
"Home Before Dark" - 11 juni (säsong 2, Apple TV+)
 
"The Girlfriend Experience" - 15 juni (säsong 3, C More)
 
"Dave" - 17 juni (säsong 2, HBO Nordic)
 
"Rick and Morty" - 21 juni (säsong 5, HBO Nordic)
 
"Central Park" - 25 juni (säsong 2, Apple TV+)
 
"The Good Fight" - 25 juni (säsong 5, HBO Nordic)
 
"Bosch" - 26 juni (säsong 7, HBO Nordic)
 

Läs också: Nya filmer och serier på Netflix i juni 2021

 
Vilka tv-serier ser du mest fram emot under juni? Kommentera gärna nedan!
| 1 juni 2021 15:00 |