The Good Fight 2017-2022

Drama
USA
51 MIN
Engelska
The Good Fight poster

Synopsis

Ett år har gått sedan händelserna i ”The Good Wife”, och Diane Lockhart (Christine Baranski) har fått nog. När hon ser Trumps installation på TV är hon helt övertygad om att det är dags att sticka ifrån Dodge. Hon lägger handpenning på ett hus i Provence, säger upp sig från advokatfirman och förbereder sig på att skriva sina memoarer i Frankrike. Men livet är sällan så enkelt.
Ditt betyg
4.1 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
4
5
6
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
SÄSONG 5
SÄSONG 6
01
Inauguration
2017-02-20
02
First Week
2017-02-20
03
The Schtup List
2017-02-27
04
Henceforth Known as Property
2017-03-06
05
Stoppable: Requiem for an Airdate
2017-03-13
06
Social Media and Its Discontents
2017-03-20
07
Not So Grand Jury
2017-03-27
08
Reddick v Boseman
2017-04-03
09
Self Condemned
2017-04-10
10
Chaos
2017-04-17

Recensent

Patrik Jonsson

2 juni 2017 | 10:30

"The Good Fight" känns både vuxen och vågad

Kan en spinoff verkligen nå några högre höjder? Absolut, detta är "The Good Fight" ett ypperligt exempel på. Det här är mycket träffsäkert, snyggt och underhållande, precis som moderserien "The Good Wife".
Långköraren "The Good Wife" rundade av efter sju säsonger för drygt ett år sedan. För er som inte redan är bekanta med den kan jag berätta att den var en tungt rättegångspräglad dramaserie. Faktiskt inte helt olik produktioner sprungna från smått geniala David E. Kelley (bland annat "Boston Legal" & "Ally McBeal").

Här heter dock skaparna Robert och Michelle King och dessa tu tycker jag är värda att hålla ett extra öga på i framtiden. Föregångaren hörde nämligen till toppskicktet vad gäller rättegångsserier och även deras "The Good Fight" håller minst lika hög kvalitet. Att ha kvar skaparna, originalförfattarna och producenterna är mycket viktigt då det gäller en sådan här produktion.

I och med att "The Good Fight" sändes på streamingtjänsten CBS All Accesss höjdes även ribban för vad som var tillåtet att visas och kanske framförallt; vad som fick sägas. Munkaveln är numer borttagen, i "The Good Fight" får man lov att svära. Man får även lov att visa naket, att visa mer vågade scener överhuvudtaget. Detta gör att "The Good Fight" känns mer vuxen och inte minst mer jordnära och verklig.

Vad mer som gynnar "The Good Fight" är så klart dess starka band till originalserien. Här snackar jag inte endast om en hel drös välkända tillika återvändande karaktärer, utan även handlingsmässigt. Nu kretsar visserligen "The Good Fight" kring lite andra historier och händelser än vad "The Good Wife" gjorde, men samtidigt har man alltså tagit väl till vara på ursprungsseriens djup och historia. Detta är det långt ifrån alla spinoffer som mäktar med, "The Good Fight" lyckas dock med denna övergång alldeles förträffligt!

"The Good Fight" utspelas ungefär ett år efter händelserna i "The Good Wife" och här får vi bland annat följa Diane Lockharts (Christine Baranski) liv och öde vidare. Efter ett förrödande ekonomiskt bedrägeri tvingas Diane, tillsammans med hennes nye lärjunge och guddotter Maia Rindell (Rose Leslie), lämna advokatfirman Lockhart, Deckler, Gussman, Lee, Lyman, Gilbert-Lurie, Kagan, Tannebaum & Associates med dunder och brak. Detta inte minst på grund av att Maia är dotter till den man som står anklagad för brottet; Henry Rindell (Paul Guilfoyle).

Ruinerad och utan jobb blir Diane kontaktad av Lucca Quinn (Cush Jumbo), en herre som tidigare jobbat för Diane men som numer driver en prestigefylld afroamerikansk advokatfirma vilken främst specialiserar sig på polisbrutalitet. Efter mycket om och men blir både Diane och hennes guddotter anställda hos Quinns firma Reddick, Boseman & Kolstad.

Utifrån denna grundhandling skapas sedan många historier, vi får dock främst följa uppnystandet av den skandal som tvingade Diane bort från den advokatfirma hon en gång i tiden var med och grundade.

Likt ursprungsserien kör alltså även "The Good Fight" lite ett-fall-i-veckan, men denna gång är fokusen mer lagd på en slags långtgående handling. De röda trådarna känns starkare än tidigare, i vissa fall känns faktiskt serien som en ren följetong. Detta är något jag direkt hivar in på plusskontot.

Vidare kommer alla ni återkommande tittare att känna igen er ganska omgående. "The Good Fight" bjuder på samma vassa manus, skarpa dialoger och intressanta, för att ibland inte säga bisarra, karaktärer som ursprungsserien. Musiken, stilen, klippningen, allt andas "The Good Wife". Vinjetten är dessutom skithärlig.

Med detta sagt är det dock inga som helst problem för alla nytillkomna tittare att hoppa in. Detta kanske låter lite motsägelsefullt då jag snackat en del om hur pass lika serierna är varandra, men handlingsmässigt är alltså "The Good Fight" en helt ny serie. Redan i pilotavsnittet föds en ny och fräsch historia, som inte endast är lätt att komma in i, utan som även gör att man genast suktar efter mer.

Sammanfattningsvis är "The Good Fight" en mycket värdig spinoff, förmodligen en av de allra bästa på senare tid. Dess säsonger må vara kortare än tidigare (tio avsnitt), detta gör dock att serien blir mer fokuserad, framför allt har den en tydligare handling.

Igenkänningsfaktorn är stor, fast den känns ändå vare sig gammal eller uttjatad. Högre censurribba (äntligen) och välskrivet manus och påhittiga karaktärer. "The Good Fight" bjuder definitivt gamla återkommande "The Good Wife"-älskare på en ljuv åktur, men även nytillkomna tittare kan mycket enkelt hoppa med på detta härliga rättegångståg!
| 2 juni 2017 10:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
4
Toppen serie även om Diane Lockharts kärleksproblem drar ned betyget. Känns malplacerat.
Läs mer
5
Håller med om det mesta men du har blandat ihop karaktärerna. Lucca Quinn är en kvinna och var även med i the good wife. Det ärAdrian Boseman som leder den nya firman.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu